Românii au înțeles importanța designerului de interior și nu ezită să îl contacteze

Specialiştii în amenajări interioare apreciază că în ultimii ani interesul românilor pentru acest tip de amenajări a crescut considerabil, iar acum sunt din ce în ce mai mulţi români dispuşi să plătească un designer de interior pentru amenajarea locuinţei, spun toate statisticile din ultimii ani. 

Astfel, peste 10% dintre români apelează la specialiști – arhitecți sau designeri de interior – și respectă indicațiile acestora legate de produsele recomandate, comparativ cu anii trecuţi, când alegerile se bazau pe preferinţele personale, fără să ţină cont de părerea unui consultant în domeniu.

d1

Picture 1 of 5

 

Raportul calitate-preț rămâne criteriul principal de alegere. În acest sens, în ultimii ani,  românii preferă  produse certificate, rezistente și durabile deoarece au învățat importanța acestor aspecte și au înțeles că un produs ieftin aduce cu sine și probleme în ceea ce priveşte calitatea.

Tariful unui designer de interior diferă de la un specialist la altul. Cu toate acestea, în majoritatea cazurilor tariful pleacă de la minimum 10% din valoarea bugetului alocat pentru amenajarea locuinței. Arhitecţii afirmă că românii vin de cele mai multe ori cu temele făcute, fie din reviste de specialitate, fie de la târguri internaţionale de design interior. Spre deosebire de europeni, care preferă un design cât mai simplu, românii par să fie predispuşi către opulenţă, chiar dacă nu-i reprezintă.

Gusturile românilor pentru design interior sunt diferite de cele ale vest-europenilor. Ce înseamnă acest lucru? Ne explică însuși arhitecții care ssusțin că românii au tendința de a alege amenjări opulente, spectaculoase, și nu neapărat de calitate sau estetice. Spre deosebire de occidentali care optează fie pentru un stil simplu, minimalist, curat, fie pentru unul parizian sau scandinav.  

La fel, o diferență mare apare și la funcționalitatea casei. Un vest-european caută în primul rând un confort funcţional susţinut de calitate şi un design minimalist, dar cu materiale prietenoase, calde, cu texturi originale, pe când la români, încă(deși în ultima vreme a început să se pună mare preț și pe acest aspect) se pune accentul pe imagini spectaculoase care nu neapărat îl reprezintă ca mod de viaţă şi funcţionalitate.

Piața amenajărilor de interior este în continuă creștere. Acest lucru îl  demonstrează și interesul pentru cursurile de specialitate. Un curs de design interior costă în jur de 2000 de lei și durează cam  trei luni.

Sursă foto:pinterest.com

 

 

 

 

Lasă un Comentariu...

*