Designeri români talentați – Corvin Cristian

Există acele momente într-o zi în care ne surprindem admirând frumusețea unei flori, a unei păsări sau prețuind soarele care răsare în fiecare dimineață. Măreția lor ne captivează, formele și culorile lor ne fascinează și așa ajungem să le studiem, să le analizăm în cel mai mic detaliu, până când ajungem să ne punem întrebarea „Cum au fost create?”. Dacă pentru aceste frumuseți naturale nu există explicații, pentru celelalte, aprecierea merge către cei numiți designeri români.

Designeri români (1)

Picture 1 of 8

Atunci când vorbim despre designeri români, vorbim despre acea categorie de oameni care creează adevărate opere de artă. Îți transformă locuința, aparent banală, într-un loc de poveste, personalizat stilului și nevoilor tale, un loc în care să te regăsești în fiecare zi. Și, deși impresia noastră este că acești designeri români nu sunt atât de cunoscuți sau apreciați precum cei din străinătate, înseamnă că nu sunteți foarte bine informați. Ne-am decis ca, de-a lungul timpului, să le oferim apreciere acestori designeri români. De aceea, articolul de astăzi i-l dedicăm lui Cristian Corvin.

Corvin Cristian face parte din categoria de designeri români formați, mai întâi, ca arhitecți. El a lucrat timp de aproximativ zece ani ca designer de producție și art director pentru platourile de film. În același timp, a lucrat și la proiectarea pavilioanelor expoziționale, scenografie pentru reclame TV și spectacole, evenimente corporative, cluburi și restaurante. Din anul 2008, Corvin conduce o echipă specializată în proiecte de spații comerciale și birouri, iar din 2012, Corvin Cristian Studio a intrat în echipa The Leisure Way. Proiectele sale sunt recunoscute internațional, iar stilul său este atât de apreciat și recognoscibil încât studenții de la arhitectură au început să vorbească despre corvinism.

Chiar el mărturisea într-un interviu că, împreună cu echipa sa internațională, au început să facă niște proiecte de reconfigurare pentru complexele comerciale din alte țări. În alte cuvinte, din cauza crizei, a dezvoltării online-ului și a anticonsumerismului, traficul din mall-uri a scăzut. Prin potențarea competenței social-recreative, față de cea de retail, aceste mall-uri încearcă să devină atractive, ca exemplu: ceea ce odată deservea ca parcare este transformată în parc și terenuri de sport pentru cartierul din vecinătate, la interior metrii pătrați de retail sunt convertiți în zone de relaxare, expoziții, interactivitate și educație. Pentru ca ele să devină din nou atractive pentru public, această echipă de tineri designeri români și străini se ocupă de partea de design a acestor proiecte.

O prezență mereu subtilă, Corvin Cristian este unul dintre acei arhitecți care știu să fie excelenți designeri de interior. Cel puțin așa a spus Raluca Antonescu, specialist în PR, la un eveniment în care acesta a primit premiul pentru întreaga sa activitate fiind desemnat cel mai bun designer de interior din România. Multe dintre amenajările realizate de Corvin sunt dedicate spațiilor publice, printre ele numărându-se Studio Hermes, restaurante ca BON, „Lacrimi și Sfinți”, Divan sau City Grill, Nikon Store, Banca ING sau birouri de advertising. Conversia unui pod de la 1900 i-a adus Medalia Președintelui Juriului la Bienala de Arhitectură București, iar în anul 2013 a fost nominalizat la Restaurant and Bar Design Awards pentru restaurantul BON din București.

Dacă vă decideți să redecorați/decorați locuința, una dintre cele mai bune decizii, înainte de a face orice pas, este să apelați la un specialist. Și e bine de știut că avem atât de mulți designeri români, extrem de talentați.

Lasă un Comentariu...

*