Cât costă să angajezi un designer de interior?

Dacă ți-ai cumpărat deja o casă sau plănuiești să o faci, știi cât este de important proiectul de amenajare. De la alegerea draperiilor și până la așezarea corectă a obiectelor de mobilier, amenajarea casei presupune mult timp și efort.

Majoritatea oamenilor sunt cuprinși de agitație și stres atunci când se gândesc la amenajarea casei, pentru că iau în calcul doar costurile. Dacă trebuie să îți amenajezi locuința, însă ai nevoie de ajutor, designerul de interior reprezintă ajutorul perfect! Află, din articolul de mai jos, cum te poate ajuta un astfel de specialist în amenajări și cât costă să îl angajezi, pentru a-ți duce planurile la bun sfârșit.

Ce este un designer de interior?

Pentru a avea casa visurilor tale, trebuie ca aceasta să fie bine organizată, mobilată și decorată, astfel încât să existe o unitate între toate elementele. Designerul de interior este un specialist care te poate ajuta să te ocupi de toate aceste lucruri și care te va scuti de cheltuieli inutile și de mult timp irosit. Fiecare specialist în design interior are un stil de lucru propriu, însă urmărește aceleași etape, pe care le va îndeplini pentru a-ți amenaja casa cu stil. Atunci când te gândești să apelezi la un designer de interior, trebuie să știi că prima discuție poate avea loc față în față sau telefonic, pentru ca specialistul să înțeleagă care sunt așteptările tale. Totodată, acesta trebuie să vadă planul locuinței, pentru a sesiza anumite aspecte care ar putea îmbunătăți imaginea casei. De pildă, un designer de interior poate decide dacă e nevoie să extindă balconul sau să desființeze ușile interioare, toate acestea bazate pe informațiile oferite de tine: care sunt obiceiurile familiei, nevoile membrilor săi, precum și bugetul în care dorești să te încadrezi privind amenajarea casei.

Cum trebuie să arate un proiect de design interior?

Pentru a crea proiectul de design interior, specialistul va sta de vorbă cu tine, pentru a afla cum îți dorești să arate casa, în detaliu. Prețul acestor prime consultații diferă, întrucât vei fi nevoit să plătești expertiza designer-ului de interior, timpul său, precum și alte cheltuieli. După prima etapă a consultației, un designer de interior te poate ajuta cu proiectarea, care se realizează pe baza unor măsurători, pe care le poate face singur. După proiectare, intervin și recomandările în ceea ce privește produsele care trebuie cumpărate. Specialistul te poate însoți la cumpărături sau poate cumpăra obiectele pe care le agreați, după care va urmări și implementarea proiectului.

Cât costă să amenajezi locuința cu ajutorul unui designer de interior?

Pentru a te bucura de serviciile unui designer de interior, trebuie să iei în calcul și suma pe care vei fi nevoit să o plătești. Specialiștii sunt plătiți fie pentru proiect, fie pe metru pătrat sau chiar cu ora. Aceste sume reprezintă timpul petrecut în elaborarea și monitorizarea proiectului de amenajare, precum și coordonarea proiectului. Se ține întotdeauna cont de gradul de dificultate a proiectului și de nivelul de experiență pe care îl are specialistul, astfel încât acesta să fie plătit corespunzător. Sumele variază, ținând cont de faptul că un designer de interior aflat la început de carieră îți poate cere 30 de euro/oră, în timp ce o firmă de arhitecți îți poate cere și 300 de euro/oră. În ceea ce privește plata pe proiect, aceasta poate avea și o cotă fixă, care poate de aproximativ 1000 de euro pentru amenajarea bucătăriei. În ceea ce privește întreaga casă, prețul crește și poate ajunge până la 20.000 de euro. Dacă îți dorești să profiți de un astfel de serviciu specializat însă nu beneficiezi de suma necesară, poți apela la un credit IFN obtinut simplu prin Viaconto, care te va ajuta să-ți amenajezi casa așa cum ai visat.

Care sunt beneficiile pe care ți le aduce un designer de interior?

Designerul de interior te poate ajuta să dezvolți un plan de design referitor la culoare, stil și preferințe în ceea ce privește alegerea obiectelor. Specialistul te va ajuta să pui în practică acest plan, după ce l-ai aprobat și va selecta materialele necesare pentru demararea proiectului. Această activitate, pornind de la alegerea produselor, a materialelor și a tuturor finisajelor, îți va aduce numeroase beneficii în ceea ce privește aspectul casei tale. Vei reuși, în acest fel, să te bucuri de un design complet și corect, care să îți pună în evidență locuința.

Înainte de a începe să amenajezi locuința, este indicat să ții cont și de părerea specialistului, care îți poate spune care sunt materialele potrivite, pe ce culori ar trebui să te bazezi sau care sunt obiectele de mobilier recomandate pentru casa ta. Toate aceste decizii vor fi luate în funcție de preferințele tale și de nevoile familiei, astfel încât toată lumea să fie mulțumită.

Sursa foto: pexels.com

 


Lasă un Comentariu...

*