Pereți cu personalitate pentru o cameră cu stil

Fiecare spațiu pe care-l stăpânim are amprenta noastră pusă pe el, de la textilele pe care le alegem pentru ferestre, pardoseală, patul din dormitor, la micile accesorii pe care decidem să le integrăm în acesta.

pereti cu personalitate pentru o camera cu stil (1)

Picture 1 of 15

Pereții locuinței noastre au probabil una dintre cele mai mari ponderi și cu toate acestea, de multe ori, omitem să-i personalizăm, rezumându-ne doar la o simplă nuanță de lavabilă.

Este adevărat, în felul acesta, dacă ne plictisim, și sigur ne vom plictisi destul de repede, putem transforma simplu și ușor aspectul unei camere. Cu toate acestea, dacă ne dorim mai mult stil din partea unui spațiu, un aer modern, diferit, original, pereții ar trebui tratați cu mai multă băgare de seamă.

Pentru ei, cei abandonați de cele mai multe ori, venim în întâmpinarea ta cu câteva sugestii inovative de mare efect, cu idei ce reprezintă tendințele anului în care ne pregătim să intrăm.
1. Panourile pentru pereți sunt ideale pentru a accentua o anumită zonă dintr-o cameră. Realizate din aluminu, lemn, paleți industriali sau orice alt material greu la care te-ai putea gândit, aceste panouri cu model în relief, 3D, te vor ajuta să dai viață încăperii, să o transformi într-un spațiu șic, în tendințe.

2. Tapetul este un element decorativ nemuritor pentru pereții cu personalitate. El evoluează împreună cu trecerea timpului impunându-se atât prin materialul din care este realizat, cât și prin imaginea pe care dorești să o creezi. Flori, forme geometrice, animale sau peisaje aceste imprimeuri pot schimba substanțial aspectul camerei tale.

3. Materialele textile, cu imprimeu repetitiv, regăsite nu doar la nivelul pereților, sunt o altă modalitate prin care poți reuși să realizezi ce ți-ai propus. Bumbac, mătase ori o compoziție sintetică chiar nu are importanță. Atâta timp cât culorile și imprimeul îți sunt pe plac, completează decorul camerei tale, restul nu mai contează. Atenție însă, la acest artificiu poți recurge doar în camerele unde gradul de umiditate este scăzut.

4. Plăcile ceramice și mozaicul sunt în vizorul nostru. De altfel, aceste două finisaje nu și-au prea pierdut din popularitate până acum. Imitând lemnul sau pielea, ori cu o suprafață lucioasă asemenea oglinzii, plăcile ceramice vor contura o atmosferă luminoasă și vor lăsa impresia de spațiu larg. Mozaicul va fi vedeta locului mai ales dacă vei crea o imagine desăvârșită prin alăturarea micilor bucăți de sticlă colorată.

5. Una din cele mai îndrăznețe modalități prin care poți personaliza pereții unei camere este să-i îmbraci în piele. Da, ai citit bine, piele naturală aplicată pe panouri rigide. Poți opta pentru simetrie, panouri pătrate puse unul lângă altul, ca o tablă de șah, sau poți avea și mai mult curaj jucându-te cu formele și chiar cu culorile. Rezultatul, un tablou elegant, un spațiu original, cald și frumos.

6. Pereții din cărămidă, acea cărămidă roșiatică de mici dimensiuni, nu mai sunt o noutate, dar sunt la fel de atrăgători ca în prima zi. Poți să-i expui așa, în toată splendoarea lor, sau îi poți acoperi cu un strat de var alb pentru a da naștere unui spațiu cu iz nordic.

7. Revenind oarecum la prima idee, aceea cu panouri din materiale rigide, poți să-ți personalizezi unul dintre pereții dormitorului sau livingului cu parchet laminat. Efectul este de 10 plus, iar efortul și investiția credem noi că nu sunt de luat în seamă prea mult.

8. O idee pe care cu greu o vei regăsi în alt cămin este să-ți desenezi pereții. Într-adevăr, ai nevoie de o mână talentată și precisă, însă ceea ce vei obține, fie că optezi pentru un desen alb-negru sau color, este peste așteptările oricui.

sursa foto – www.lushome.com și www.hgtv.com

Lasă un Comentariu...

*