Pasiunea pentru plante dusă la extreme. Cum arată apartamentul transformat în junglă

Majoritatea dintre noi are măcar o plantă de care are grijă în apartamentul propriu, cu gândul că măcar așa avem parte în intimitatea propriei case din miracolul naturii care ne înconjoară. Evident, mai sunt și persoane care au făcut o adevărată pasiune din creșterea plantelor de apartament, iar atunci când le treci pragul acestea te înconjoară parcă din toate părțile și nu poți să nu admire munca de ”chinez bătrân” a proprietarului plantelor.

jungla apartament 1

Picture 1 of 5

Jungla din Brooklin

Cu toate acestea, se pare că există și pasiune pentru plantele de apartament care trec uneori de un anumit prag. Este cazul și unei femei din Brooklin, New York, care din pasiune pentru acestea și-a transformat propriul apartament într-o junglă în miniatură. Ce-i drept, doar pe partea de floră, animalele lipsind… deocamdată din apartamentul americancei. Pe viitor însă, cine știe?!

Cum a început totul

Pare interesant, nu-i așa? Iată și povestea, potrivit mymodernmet.com și preluat de cei de la realitatea.net. Rămasă fără colega cu care împărțea apartamentul, tânăra a vrut să transforme apartamentul într-un spațiu mult mai primitor. Așa că a cumpărat și primit mai multe plante de apartament, pe care le-a așezat în diferite locuri ale apartamentului său de 120 de mp.

500 de plante la un loc

Acesta a fost însă doar primul pas. Pasiunea sa pentru plantele de apartament a evoluat însă și curând apartamentul a suferit modificări radicale, ajungând să semene din ce în ce mai mult cu o junglă în miniatură. În prezent americanca deține nu mai puțin de 500 de plante luxuriante. O cifră cu adevărat impresionantă, cu care se pot lăuda multe dintre grădinile botanice. Dar așa, într-un apartament, parcă numărul acestora este prea mult. Așa să fie oare? Cine poate spune că este timpul să se oprească? Noi nu, cu siguranță.

Nu a renunțat la prima plantă

Toți cei care-i trec pragul casei rămân impresionați de cele văzute, fac fotografii, ceea ce a făcut ca apartamentul ”junglă” să fie cunoscut în lumea întreagă. Tot acum aceștia pot vedea și admira prima plantă, de la care a început toată ”nebunia”, și care acum a crescut de la 1 metru, la impresionanta lungime de 4,5 metri. Printre plantele care se regăsesc în apartament sunt și cele carnivore, pentru care femeia are pregătite și anumite insecte pentru ca acestea să aibă hrana necesară pentru a se dezvolta corespunzător.

Întreținere zilnică

După cum probabil v-ați dat seama, întreținerea acestei pasiuni nu este chiar ușoară. Pe lângă investițiile în plante, fertilizatori și altele asemenea, este nevoie de mult timp pentru a avea grijă așa cum trebuie de mica junglă. Femeia susține că îi ia zilnic jumătate de oră să ude toate plantele și încă o oră și jumătate pentru diverse activități de întreținere a acestora.

Puteți admira în galeria foto cum arată apartamentul americancei. Ce ziceți? V-ați încumeta să îi călcați pe urme și să vă transformați apartamentul în așa ceva?

 

 

Lasă un Comentariu...

*