Culorile anului 2016

Fiecare an are o vedetă în materie de culoare și fiecare sfârșit de an se manifestă cu aceeași nebunie de a o descoperi pe următoare. Nu este ușor, căci sunt multe speculații cu privire la ce altă culoare ar putea lua locul predecesoarei sale. Cu toate acestea s-a făcut un soi de pronostic pentru culorile anului 2016.

culorile anului 2016 (1)

Picture 1 of 11

Documentându-mă un pic, se pare că cei de la Pantone, Dumnezeii culorilor, ar avea o regulă nescrisă, să se întoarcă în timp cu opt ani și să propună un derivat al celei care în cazul de față a dominat anul 2008, mai exact Blue Iris. De aici și impresia că Deep Peacock ar putea fi culoarea vedetă a anului 2016.

Pornind tot de la Pantone și de la faptul că anul 2016 ar trebui să fie un an al contraselor, Deep Peacock ar putea face casă bună cu Marsala (culoarea anului 2015). Așadar, dacă la începutul anului te-ai avântat să achiziționezi decorațiuni în tonuri de burgundy, nu-i este chiar o investiție pierdută pentru că alături de Deep Peacock ai putea da naștere unui decor impunător.

Totodată, din dorința consumatorilor, care parcă cerșesc noi și noi culori revigorante, originale, îndrăznețe, suntem avertizați despre faptul că anul viitor va fi urmărit de nouă tendințe, nouă palete cromatice care vor defini culorile anului 2016, fiecare dintre acestea având un nume sugestiv.

1. Forme Naturale (Natural Forms) – Culorile precum Canyon Clay, Rust, Moss, Cocoon, Sheepskin and Bone Brown sunt inspirate din natură sunt culorile anului 2016 inspirate din măreția naturii, din abundența pe carea aceasta o pune la dispoziție.

2. Descendență (Lineage) – Tonurile convenționale își dau întâlnire cu cele excentrice asemenea Mars Red, Gentian Violet, Apricot Brandy and Epsom pentru a ieși din anonimat.

3. Dicotomia (Dichotomy) – inspirate de artefactele antice acestea se înrudesc cu nuanțe reci și moderne pentru a dezlănțui atmosfera modernă. Jade Lime and Canary Yellow sunt două dintre propunerile acestei categorii.

4. Soft focus, derivate din tonuri pastelate și puțin mai puternice, acestea vor fi niște culori subtile, dar de impact, mai ales dacă lor li se vor asocia nuanțe mai închise.

5. Efemeritate (Ephemera) pentru a le descrie cu ușurință am putea face referire la culorile pastelate

6. Bijuterii (Bijoux) sunt cele care vor să iasă în față, sunt cele care se remarcă cu ușurință datorită intensității lor, violet, topaz, auriu saturat.

7. Veselie (Merriment) – după cum îi spune și numele, această paletă de culori se adresează micuților. Classic Green and Aquarius împreună cu Super Pink sau Mimosa vor da naștere unui spațiu însuflețit de un spirit copilăresc, jovial, ludic.

8. Libertate (Footloose ) – De cele mai multe ori libertatea adevărată o simțim în timpul vacanțelor, ne simțim descătușați, relaxați. Ele, vacanțele, albastrul mării sau cerului, verdele muntelui se concretizează în culorile locuințelor noastre.

9. Amestecătură (Mixed Bag) – ultima, dar nu cea din urmă, se remarcă prin origine, prin faptul că diverse culturi, din lumea întreagă, au devenit sursa se inspirație pentru Pantone. Fiecare și-a lăsat amprenta prin culoare pentru ca în 2016 să dea naștere unei palete din care să facă parte Antique Moss, Marsala, Hot Pink, Dewberry and Camellia, culori actualizate timpurilor noastre.
După cum se pare, indiferent care va fi încoronată culoarea anului 2016, avem la dispoziție mult mai multe resurse, iar dacă regina nu va fi pe gustul nostru, vom avea de unde alege, dintr-un spectru foarte larg pentru a rămâne în tendințe.

One Response to “Culorile anului 2016”

Read below or add a comment...

  1. Ilie Carmen says:

    Desi deep peacock nu se potriveste oricui, eu consider ca un apartament zugravit in aceasta nuanta ar fi perfect pentru o persoana ca mine. Ma linisteste si ma ajuta sa ma relaxez. O sa iau in considerare acest sfat atunci cand ma voi muta in noul meu apartament din complexul Cosmopolis.

Lasă un Comentariu...

*