Ce se poartă și ce nu se poartă în bucătăria anului 2017

Tendința ultimilor ani în ceea ce privește bucătăria este de a crea spații deschise care să comunice cu zona de living sau dining, de a încorpora electrocasnicele într-o manieră cât mai discretă, astfel încât să ai senzația că te afli în orice altă încăpere, dar nu în bucătărie și, totodată, standardele confortului au devenit noi reguli în amenajarea bucătăriei.

Ce se poarta si ce nu se poarta in bucataria anului 2017 (1)

Picture 1 of 7


În ceea ce privește anul 2017 așteptările nu diferă foarte mult, beneficiarii dorindu-și în continuare un spațiu cu stil, mobilier de bucătărie colorat, precum cel de aici, un spațiu care să aibă atât rol practic, cât și primitor și relaxant.

Cu toate acestea sunt și câteva aspecte pe care nu ne mai dorim să le regăsim în bucătăria anului 2017, dar despre ele vom vorbi un pic mai jos.

La capitolul tendințe trebuie spus că bucătăria lui 2017 se remarcă prin piese de mobilier negre. Da, da, ați citit bine. Negrul, atât de evitat într-o amenajare interioară, poate deveni actorul principal în bucătărie. Acesta poate fi folosit într-o combinație clasică, alături de alb, sau asociat unor nuanțe care să creeze un contrast mult mai delicat.

Electrocasnicele sunt din ce în ce mai bine camuflate în piesele de mobilier moderne său clasice transformând bucătăria într-o încăpere unitară, cu atmosferă cursivă fluidă, fără prea multe bariere vizuale.

Panourile din lemn natural, sub formă de scânduri brute sau poate lambriuri, pe care le-ai putea achiziționa cu ușurință dintr-un loc ca acestea, sunt și ele un must al anul următor. Acestea pot fi folosite ca atare, tratate cu un lac incolor sau baiț, sau pot fi finisate în alb pentru a lăsa impresia de curățenie și, totodată, pentru a oferi o tușă modernă, dar caldă bucătăriei tale.

Dacă până acum încercam cu tot dinadinsul să potrivi cromatic mai ales electrocasnice, ei bine, la anul nu va mai fi cazul. Poți opta pentru finisaje precum crom, cupru, auriu și crom mat, toate folosite în același spațiu. În felul acesta vei creau un aer eclectic în bucătărie. În plus, îți va fi mult mai ușor să utilezi acest spațiu, nu-i așa?

Cam acestea sunt tendințele în jurul cărora vor gravita amenajările interioare de anul viitor. Însă, așa cum spuneam mai sus, sunt și câteva lucruri la care trebuie să renunțăm, să eliminăm din bucătăria lui 2017, iar granitul cu picățele folosit ca blat pentru mobila de bucătărie este unul din ele. Mult mai populare vor fi blaturile din quartz și cele din marmură.

Cât privește mobilierul, mai ales dacă vorbim de un spațiu mici se recomandă evitarea corpurilor micuțe, scunde. Cu cât dulapurile din bucătărie sunt mai înainte cu atât această încăpere va căpăta mai mult volum.

Sursa foto: www.hgtv.com

Lasă un Comentariu...

*