Arta stranie a lui Hirotoshi Ito a ajuns la Bucureşti. Galeria Galateca, 10-14 octombrie 2017

Piatra i-a fascinat pe artişti din cele mei vechi timpuri. A fost folosită în construcţii, dar i-a inspirat şi pe artisti. A face arta din pietre aparent reci şi cu forme banale înseamnă a găsi, în cele din urmă, esenţa şi frumuseţea pietrei. Pe cât este acest material de dur şi inexpresiv la o primă vedere, pe atât de calde şi maleabile pot ieşi obiectele lucrate în piatră. Acest paradox al pietrei naturale marchează şi creaţiile japonezului Hirotoshi Ito, ale cărui opere au impresionat o lume întreagă.

Expoziţia lui, ”Pleasures of Paradox. The fine stone”, va fi găzduită de galeria Galateca şi va putea fi admirată în perioada 10-14 octombrie. Intrarea este liberă!

Combinaţie de umor şi absurd, de depaşire a limitelor şi de răsturnare a conceptelor, creaţiile lui Hirotoshi Ito constituie o invitaţie pentru a descoperi noi sensuri, nevăzute, dar atât de aproape de noi. Iar surpriza este cu atât mai mare cu cât materialul folosit pentru a dezvălui aceste inedite perspectiv îl reprezinta piatra, aparent atât de banală. În fapt, atât de spectaculoasă.

Hirotoshi Ito s-a născut în 1964 şi provine dintr-o veche familie de pietrari. În anul 1982 a absolvit Universitatea Tokyo National Fine Arts şi de atunci a continuat să aprofundeze universul pietrei, găsindu-şi stilul propriu în aceste miniaturi care au uimit toată lumea.

Expoziţia ”Pleasures of Paradox” este un omagiu adus artei lui Hirotoshi Ito de către PIATRAONLINE, cel mai mare importator de piatră naturală din România.

Mariana Constantinescu-Brădescu, Managing Partner PIATRAONLINE: Ne dedicăm complet proiectelor curajoase pe care le susținem și vrem să punem România pe harta liderilor în design și arhitectură. Pentru noi, fiecare bucată de piatră naturală este o operă de artă sculptată de natură: unică, expresivă, tulburătoare. De aici și admirația pentru arta lui Hirotoshi Ito, care ne servește drept sursă de inspirație, dar și dorința de a prezenta universul său comic-absurd acasă, în România.

 


Lasă un Comentariu...

*