5 tendințe în designul interior în anul 2016

Tendințele în designul interior se schimbă de la an la an. Dacă în anul 2015 erau la modă culorile tari, care scoteau din anonimat orice obiect de mobilier, anul acesta se poartă combinația alb-negru și tonurile neutre, care induc o atmosferă familială și prietenoasă. Cuvântul cheie al acestui an este ”personalitate”, cu alte cuvinte, orice modificare în decorul interior al casei tale trebuie să fie însoțită și de o amprentă personală.

Să vedem împreună în cele ce urmează ce trebuie să nu lipsească din casa ta în anul 2016!

Combinatia alb-negru

Picture 1 of 5

Combinația alb-negru

Dacă până acum combinația alb-negru era asociată cu luxul, acum specialiștii ne recomandă să apelăm cu încredere la această combinație dacă vrem să fim în tendințe. Deși această cromatică este considerată pretențioasă și greu de realizat, odată pusă în practică va atrage toate privirile. Această combinație se regăsește mai ales în livinguri sau dormitoare.

Accesorii handmade

Anul acesta se poartă casele cu personalitate, așa că asigură-te că în casa ta există obiecte de decor lucrate manual, cumpărate din diverse târguri sau realizate chiar de tine. Fie că alegi un tablou, o vază sau un covor, alege culori tari și dimensiuni mari, care să iasă în evidență și să fie piesele centrale ale casei tale.

Gri scandinav

Uită de culorile tari și decorează-ți casa cu obiecte de mobilier în tonuri de gri și albastru care te duce în zona scandinaviei. Combinația de culori va da casei tale un aer intim, dar în același timp prietenos. Totodată, minimalismul și simplitatea decorului va atrage toate privirile.

Detaliile metalice

Anul acesta se poartă detaliile metalice, care dau un plus de stil casei tale li se potrivesc oricărui stil. Din această categorie poți apela la ramele metalice pentru tablouri sau oglinzi și lămpile cu abajur. Detaliile metalice merg foarte bine în combinație cu obiecte de mobilier din lemn masiv sau culori în tonuri pământii.

Corpuri de iluminat suspendate

Iluminatul este foarte important în orice casă deoarece poate pune în valoare dimensiunea camerelor, înălțimea lor sau anumite elemente de desoc. Un alt trend actual este reprezentat de corpurile de iluminat suspendate. Dacă sunt supradimensionate și colorate, atunci e și mai bine! În funcție de preferințe, poți alege corpuri de iluminat clasice, care vor da casei tale un aer boem, sau din contră, poți merge pe varianta corpurilor de iluminat moderne și chic.

În concluzie, dacă îți place să fii în permanență în ton cu moda, alege ce ți se potrivește din tendințele de mai sus și transformă-ți casa într-una de vis!

Sursă foto: pinterest.com

About Cristina Rosu

Lasă un Comentariu...

*