5 culori pentru pereți pe care trebuie să le încerci

Atunci când atmosfera din locuința ta devine anostă și simți nevoia de schimbare sunt câteva trucuri la care poți recurge pentru a înviora aspectul locuinței tale. Pernuțe decorative, flori în vaze, perdele și draperii noi sunt doar o parte din secretele unei transformări cu buget redus, însă mai avem un as în mânecă pentru tine, o nouă culoare pentru pereți.

5 culori pentru pereți pe care trebuie să le încerci (1)

Picture 1 of 10

Ori, pentru a pune cu adevărat în evidență pereții locuinței tale optează pentru culori mai puțin convenționale, dar cu un impact major asupra întregului decor.

Cu toate acestea, când vine vorba de a te decide asupra uneia opțiunile sunt realmente infinite. Din acest motiv ne-am propus să-ți prezentăm 5 culori, 5 variante extrem de atrăgătoare și originale la care poate nu te-ai gândit niciodată până acum.
1. Albastrul de Grecia

Albastrul de Grecia nu-ți va oferi numai o schimbare mult dorită pentru locuința ta, dar îți va menține și amintirile vii de la Marea Mediterană. Totodată, această nuanță de albastru va reuși să inducă și o stare de răcoare blândă, de calm și relaxare. Secretul său este cantitatea. Așadar, dacă vrei să te simți într-o vacanță permanentă vopsește toți pereții dintr-o cameră. Recurge la accente albe pentru un contrast cu adevărat plăcut. În cazul în care ai considera prea mult pentru un spațiu acest albastru de Grecia, poți oricând să te reorientezi, și să-l folosești pentru transformarea unor piese de mobilier.
2. Griul neutru

Dacă de alb te-ai cam plictisi, negru îți cam face cu ochiul însă ți-e teamă să-l încerci mergi pe o combinație între cele două, gri. Griul este o culoare neutră ce poate fi animată cu ușurință de prezența altor culori, în plus el poate fi aplicat deopotrivă într-o cameră de copil, cât și într-una de adult. În cazul acestuia, totul ține de intensitate. Așadar, dacă vrei o atmosferă caldă și prietenoasă optează pentru un gri deschis, iar dacă, din contră, îți dorești ca încăperea pe care urmează să o vopsești să emane originalitate și curaj, atunci mergi pe o variantă mai închisă de gri.
3. Go crazy, go Corai
Cine a spus că doar camerele fetițelor au voie la roz? Coraiul este o culoare pentru adulți și foarte potrivită sezonului estival. De altfel, în această perioadă nu ne ferim deloc să o purtăm, o regăsim în finisajul pantofilor și genților, în lacul de unghii și în rujul de pe buze. Așadar de ce ne-am feri să o primim și în casa nostră. Este drept, o astfel de culoare are nevoie de un echilibru perfect. Astfel, casă eviți un decor încărcat alege coraiul pentru a accentua anumite zone și, totodată, echilibrează intensitatea lui recurgând la tonuri blânde, neutre, naturale.
4. Verde Olive

Iată o culoare deopotrivă sobră, elegantă, caldă, calmă, ce merită atenția noastră. Verdele olive este o culoare ce poate face foarte ușor legătura cu natura, iar dacă vrei cu adevărat un spațiu care să se remarce, atunci asigură-te că alături de ea există lemnul, piatra și textilele naturale.
5. Mov Prună

Iată o culoare care de-a lungul timpului a fost asociată cu belșugul și viața bună. Movul prună a fost una dintre culorile preferate ale regalităților, iar acum, la un cost foarte avantajos îți poate schimba și ție atmosfera din locuință. Ca și celelalte culori propuse și aceasta vine la pachet cu un avertisment. Movul prună este de preferat a fi utilizat în spațiile cărora vrei să le dai un aer opulent, asemenea diningului. În plus, recomandat este să recurgi la movul prună într-o încăpere nu foarte mare, ca să nu te simți copleșită de ea.

sursa foto: freshome.com

Lasă un Comentariu...

*