4 motive pentru care oamenii creativi nu duc lipsă de imaginație

Ai avut vreodată curiozitatea să stai și să analizezi oamenii creativi? Ce crezi că au în comun, ce anume îi trădează și care este numitorul lor comun, de unde au atâta imaginaţie?

Din experienţa proprie, 2 lucrurile am descoperit a fi constante în viaţa unui artist în grafică și design: un mouse și muzica, de cele mai multe ori ascultată la căști.

4 motive pentru care oamenii creativi nu duc lipsă de imaginație

Dar cum reușesc aceste două elemente să influențeze imaginația unui om?

În cele ce urmează o să vorbim despre patru cele mai reprezentative aspecte ce pot influența dispoziția și inclusiv procesul de creație al unui artist în grafică și design.

1. PC-ul! Unul din cele mai importante obiecte din viața unui creativ, unui graphic designer în mod special este fără doar și poate calculatorul. Laptop sau desktop, prea puțin contează atâta timp cât stația lui este una din cele mai performante, atâta timp cât are un monitor uriaș, dacă nu chiar două, și astfel își poate exprima ideile cu ușurință, le vizualizează mental și le dă viață prin intermediul calculatorului pe monitor.

2. În strânsă legătură cu PC-ul este mouseul. Toți creativii au o problemă cu această componentă numită mouse. Nu de puține ori am asistat la aruncarea și blestemarea lor pentru simplu fapt că nu răspundeau comenzilor într-un timp scurt, așteptat de omul cu imaginație. Așadar, pe cât de mică pe atât de importantă este acestă unealtă. În cazul unui mouse, pentru omul care își explorează imaginația totul este important, de la formă, felul cum se comportă pe diferite suprafețe, dacă are fir sau este wireless și nu în ultimul rând partea de comenzi. Cu cât un mouse ca acesta este prevăzut cu mai multe shortcut-uri, care îi va permite utilizatorului să navigheze pe internet cu ușurință, îi va simplifica activitatea realizată în diferite programe, cu atât mai fascinat va fi omul nostru cu imaginație, mai relaxat și totodată cu mai mult chef de a finaliza proiectul în care s-a angajat.

3. La scurtă distanță sau poate chiar la egalitate cu celelalte două elemente se clasează muzica, în special cea ascultată la căștile conectate la PC. Când lucrezi într-un mediu cu mai mulți colegi, oricât de mult ți-ai dori să dai boxele la maximum este un pic cam dificil să-ți satisfaci această plăcere, cu atât mai mult cu cât sunt persoane care au nevoie de liniște pentru a se concentra. Așa că singura soluție o reprezintă aceste căști PC. Pentru un om creativ muzica este o modalitate de a se relaxa, de a se deconecta de la toate cele din jur și a se cufunda în proiectul pe care l-a acceptat acum puțin timp și pentru care are un deadline destul de scurt. Însă, ca și în cazul mouseului, nu este satisfăcut de orice model. Pe lângă aspect, discrete pentru unii, extrem de vizibile pentru alții, acestea trebuie să redea o claritate aproape de perfecțiune a sunetului muzicii, trebuie să se așeze confortabil pe cap, să împiedice sunetele străine să ajungă la utilizator și de ce nu, să-i permită să controleze muzica chiar și de la distanță. Pentru un om creativ nu-i ușor să-și găsească perechea de căști perfectă, dar și atunci când o va găsi, va deveni un accesoriu permanent în viața lui.

4. Ultimul aspect, dar nu cel din urmă, care influențează evoluția unui om creativ este implicarea lui în cunoaștere, setea de a descoperi noi informații și nu neapărat pentru că își dorește să devină mai bun, ci pentru că-l pasionează ceea ce face, pentru că sunt lucruri care-i ridică semne de întrebare și îi stârnesc curiozitatea. Un om creativ niciodată nu va fi satisfăcut de un răspuns banal și își va dori să descopere singur ceea ce simte că-i lipsește. De cele mai multe ori aceste căutări vor avea loc de la PC și iată cum ne întoarcem la celelalte trei elemente de care vorbeam mai sus.

sursa foto www.pinterest.com


Lasă un Comentariu...

*