Un showroom cu personalitate

În urmă cu puțin timp am fost la inaugurarea celui mai mare showroom de piatră naturală din România, showroomul cu personalitate al celor de la piatraonline.ro. Gândul că trebuia să ajungem până în Otopeni nu m-a încântat foarte tare, însă, surprinzător am ajuns destul de repede, chiar mai repede decât mi-am imaginat, chiar și la o oră de vârf.

aleea-conceptelor

Picture 1 of 9

A fost o surpriză extrem de plăcută încă de la poartă. Un spațiu mărișor încărcat de tot felul de modele de piatră pentru finisaje exterioare, precum fațade de casă sau garduri, alei de grădină și accesorii. Toate aceste elemente te fac inevitabil să te gândești la casa ta, mai ales dacă ești în stadiu de construire sau renovare. Chiar și dacă nu ai fi tot intri într-o stare de visare și începi să te gândești la ce-ai mai putea face pentru a schimba atmosfera și aspectul.

Și pentru că te întâmpină chiar de la intrare, nu avem cu să ratez omulețul din piatră naturală făcut la scară (are înălțimea unei persoane). Ms. Wow, pentru că a primit și un nume, simbolizează echipa companiei și spiritul ei prietenos și amabil, care ne-a fost demonstrat încă de la intrare.

Furată de euforia momentului, nu am reușit să surprind dintr-o privire tot ceea ce mai târziu avea să îmi aducă regretul că nu am știut de acest loc în momentul în care m-am decis să-mi renovez apartamentul. Însă, mi-am dat seama că este mai mult decât un spațiu cu piatră de grădină și finisaje de exterior.

Primele cu care am făcut cunoștință au fost lavoarele de baie. Cuvintele nu sunt decât de apreciere la adresa lor. Lucrătura impecabilă, forma și mai cu seamă prețul lor chiar m-au surprins. Mi-a fost greu să accept că valoarea afișată era în lei, pentru cât de prețioase sunt și mai ales pentru faptul că sunt realizate din piatră naturală. Poate materialul vă ridică semne de întrebare în privința spațiului unde pot fi acestea inserate. Este adevărat se pretează cel mai bine într-o baie cu patină, cu influențe mediteraneene, dar la fel de bine se pot crea interioare moderne, rustice sau mai clasice, opulente.

După această descoperire am mers să vedem în amănunt întregul showroom cu personalitate, un spațiu creativ ce a capturat subtil elemente tradiționale inspirate din nordul țării noastre, mai precis din Bucovina.

Parterul, același loc unde poți admira colecția de lavoare, mai are câteva zone al cărui rol este de a te convinge că piatra naturală se pretează oricărui spațiu, oricărui stil, așa cum am mai spus. Astfel, am parcurs pe îndelete crama, un studio foto, un magazin de modă și o cafenea, toate având piatra naturală în rolul principal.

Zona colonială, cu canapele și șemineu, este de asemenea un spațiu de prezentare, însă, totodată, este și un spațiu funcțional, destinat clienților care așteaptă încărcarea materialelor. Acesta, reușește foarte simplu să te convingă de eleganța și modernitatea pietrei naturale, mai ales dacă o asociezi cu piesele potrivite, precum un corp de iluminat ce amintește de rigiditatea matematică, de formele geometrice, de un stil industrial în tendințe.

Imediat lângă, te pierzi în labirintul istoriei pietrei naturale. Acesta este un loc unde sunt expuse zeci de tipuri de piatră pentru placări verticale, urmat de o instalație spectaculoasă din coloane de bazalt, numită Zona Îngerilor -un trofeu al triumfului, o recompensă a dorinței de a descoperii cât mai multe.

Un alt lucru ce mi-a atras atenția la parter, care trebuie musai menționat, a fost recepția, și mai exact biroul turnat în marmură. Este minunat să constați cât de ingenioasă este mintea omului și cum poate scoate din zona obișnuitului un obiect, sporindu-i valoarea.

La etaj, atenția inevitabil mi-a fost atrasă de peretele placat cu terrazzo, un material curajos, în pattern-uri fascinante. Ceea ce este și mai interesant cu privire la acest terrazzo este faptul că întregul desen este realizat prin turnare, în sensul că nu este o grafică doar de suprafață ce se poate curăța în timp. În toată această arie a etajului, denumită Aleea Conceptelor, te poți inspira din diferitele asocieri de piatră naturală expuse: marmură, travertine, ardezii sau onix. Sunt incredibil de utile mai ales pentru amator, în căutare de finisaje.

Ultimul aspect care m-a convins că acesta este locul potrivit pentru cei ce-și decorează/renovează/finisează o casă este faptul că primești și consultanță și recomandări din partea unor specialiști. Mi se pare cea mai bună dovadă că am evoluat foarte mult în materie de design interior, că suntem conștienți de faptul că avem nevoie de cineva care să ne îndrume și că începem să acceptăm că, oricât de mult ne-am dori, din păcate nu avem cum să fim buni la toate.

În final, nu aveam cu să închei fără a-i menționa pe cei care s-au ocupat de amenajarea acestui showroom cu personalitate, întregul concept aparținând tinerei echipe de arhitectură Phenomena Laboratory.

Lasă un Comentariu...

*