Cum să folosești accentele de culoare în bucătărie

În momentul în care suntem puși în situația de a alege mobila pentru viitoarea noastră bucătărie, cei mai mulți dintre noi întâmpină o mare dificultate. Ar trebui să încercăm să folosim accente de culoare în ton cu restul locuinței? Vom merge pe un stil modern bicolor sau vom crea în bucătăria noastră o feerie de nuanțe și tonuri strălucitoare?

Accente de culoare in bucatarie 1

Picture 1 of 10

Oricare ar fi varianta pe care vă decideți să o urmați, trebuie să aveți în vedere că alegerea culorilor este definitorie. Culoarea potrivită poate face diferența dintre o bucătărie caldă și primitoare în care intrați cu plăcere și un loc neospitalier în care gătitul zilnic va fi perceput ca o corvoadă.

Nuanțe de albastru pentru un spațiu primitor
Albastrul și accentele de bleu sunt culori recomandate pentru o bucătărie modernă de inspirație mediteraneeană. În timp ce gătim sau servim micul dejun vom fi pătrunși de fiecare dată de o stare de bună dispoziție, visând cu ochii deschiși la valurile domoale ale Mediteranei și la cerul azuriu.

Inserții albe pentru un plus de efect
Ornamentele albe, mobila de culoarea lemnului și decorurile cu ierburi și scoici vor contribui din plin la construirea acestei panorame, dându-ne parcă un imbold de a începe să preparăm salate și mâncăruri sofisticate din formidabila bucătărie grecească.

Galben și auriu: esența rafinamentului
Galbenul și auriul sunt accente de culoare deosebite folosite în mod frecvent în bucătăriile românești. Acestea contribuie la crearea unei stări de optimism și veselie, stimulează apetitul și permit o bună vizibilitate chiar și în cazul unei încăperi cu luminozitate scăzută.

Atât pentru placarea suprafețelor cât și pentru piesele de mobilier se pot folosi culori pale îmbogățite cu accente aurii, iar prezența unui bol cu narcise, păpădii sau spice de grâu va produce în bucătăria dumneavoastră un impact vizual spectaculos.

Elemente de noutate în bucătărie
Dacă doriți un element de noutate, în același ton cu mobilierul, puteți alege să înlocuiți plăcile de gresie obișnuite cu o pardoseală rezistentă la apă. Aceasta este confecționată din plăci de vinil și poate fi reprezentată cu efecte suprarealiste ce imită la perfecție dalele de piatră sau parchetul laminat. Aceasta este impermeabilă, nu se pătează și poate fi curățată foarte ușor fără a necesita proceduri sau substanțe de curățat complicate.

Accente de culoare metalice
Accentele de culoare metalice realizate din argint, cupru sau alamă pot schimba radical imaginea unei bucătării obișnuite. Puteți oferi o notă de eleganță și rafinament înlocuind mânerele pieselor de mobilier și ornamentele cromate cu unele argintii sau din alamă. Alte decorațiuni și obiecte utile precum ceainice, cutii, ibrice și piese de veselă confecționate din cupru sau argint reprezintă o modalitate excelentă de a adăuga culoare și strălucire în bucătăria dumneavoastră.

Imaginea modernă a bucătăriei voastre
Pentru a da bucătăriei o imagine de nou și modern, se pot folosi cu succes accente în nuanțe bicolore. Cu puțină atenție și imaginație, se pot obține atât variații obișnuite cât și unele mai îndrăznețe. Alb cu roșu, verde cu galben, mov cu roșu sau negru cu alb, toate sunt modalități grozave de a vă personaliza bucătăria și de a-i conferi un aer de modernism. De asemenea, nu trebuie să fie neglijate nici obiectele electrocasnice care, fiind achiziționate în culori asemănătoare, vor completa din plin acest peisaj feeric.

Lasă un Comentariu...

*