Cum să alegem ușa metalică de la intrare?

Pe lângă rolul practic de protecție, ușa metalică de la intrare reprezintă totodată și cartea de vizită a locuinței voastre. Din acest motiv alegerea ușii de exterior este bine să se facă atent și nu lăsată la voia întâmplării.

Usa metalica 1

Picture 1 of 4

Ușile metalice sunt tot mai des întâlnite atunci când vine vorba despre tâmplăria casei, în special cea folosită la intrarea în locuință, datorita avantajelor pe care acestea le prezintă. De regulă, o ușă metalică este realizata din foi de oțel galvanizat. Aceasta pot fi simple sau cu izolație termică și fonică. Modalitatea de izolare pentru ușile metalice se face fie prin injectarea cu spumă poliuretanică sau substanțe asemănătoare în caseta blatului de ușă, fie cu vată minerală.

Atenție la funcționalitatea ușilor metalice!

Ușa metalică de la intrare determină într-o bună măsură imaginea pe care ne-o facem despre o anume locuință. Chiar dacă partea estică este destul de importantă, atunci când alegem ușa metalică de la intrare este bine să nu ne lăsăm atrași doar de felul în care aceasta arată, ci să ținem seama și de alți factori precum funcționalitate, rezistență, calitate și stil. Din punct de vedere funcțional, ușile metalice de exterior trebuie să asigure o bună izolație termică și fonică și sa nu permită infiltrarea apei.

De asemenea, este necesar ca acesta să asigure și siguranța necesară oricărei locuințe, sistemul de închidere împotriva efracției fiind unul important. O ușă sigură are cel puțin două încuietori puternice și un toc gros și rigid. Pentru mai multa siguranță puteți alege un sistem de închidere antiefracție dotat cu mecanisme suplimentare, având la dispoziție diverse soluții precum o mai bună ranforsare a ușii prin adăugarea de straturi alternate de oțel și lemn sau sisteme ce declanșează în ușă și în peretele respectiv ancore din oțel pe diferite direcții. Mai puteți opta totodată și pentru închiderile electromecanice, care combină stilul clasic de acces cu cheie, cu cel electronic cu cip. Totodată, trebuie avut în vedere și sensul de deschidere, acesta trebuind să fie în direcția dinspre zona de acces spre interiorul locuinței.

Avantajele ușilor metalice

Printre avantajele ușilor metalice se numără faptul că acestea sunt solide, având o rezistență excelentă la acțiunile mecanice, ceea ce le face greu de deformat. Comparativ cu ușile din lemn sau alte materiale, ușile metalice pentru exterior rezistă foarte bine la intemperiile vremii, la razele ultraviolete, precum și la variațiile de temperatură.

De asemenea, nu se pătează și se întrețin ușor, acestea putând fi curățate destul de rapid, prin simpla spălare. În plus, datorită finisajului care imită o gamă variată de furniruri, ușile metalice se pot încadra în orice tip de amenajare a casei. La capitolul dezavantaje trebuie însă spus că majoritatea ușilor metalice fac condens pe timp de iarnă, iar dacă nu sunt zincate termic, într-un timp relativ scurt acestea se vor deteriora, rugina fiind în aceasta situație cel mai mare inamic al lor.


One Response to “Cum să alegem ușa metalică de la intrare?”

Read below or add a comment...

  1. Oana says:

    interesant articolul! multumim frumos pentru research-ul amanuntit. acum avem acces la informatie si este mai usor sa nu mai facem asa mari greseli, ci sa invatam de la altii. eu am patit-o cu usile din casa… ca am avut probleme chiar de sarbatori. am schimbat una acum la http://www.vertical.ro/ , iar pe cele vechi le-am facut cu cei de la http://www.service-expert.ro/ . multumim pentru articol! mai asteptam si altele, la fel de interesante!

Lasă un Comentariu...

*