Ferestre pentru acoperiș terasă (de la VELUX)

O categorie aparte de proiecte de locuințe sunt cele reprezentative pentru stilul cubist, având acoperiș terasă. Acestea sunt preferate preponderent de familiile tinere, care adoptă un stil de viață modern și pentru care funcționalitatea și flexibilitatea în amenajare sunt criterii esențiale.

Ferestre pentru acoperis terasa (1)

Picture 1 of 8

Pentru ca rezultatul să fie pe măsură, în cazul clădirilor cu acoperiș terasă, compartimentarea impune o organizare eficientă a spațiilor. Se pune accent pe comunicarea vizuală, iar aceasta se poate face prin intermediul unor suprafețe vitrate generoase. Când acestea lipsesc, iar încăperile interioare sunt întunecate și mai puțin prietenoase, soluția modernă și inovativă este oferita de soluțiile speciale pentru acoperiș terasă: ferestrele și tunele solare VELUX.

Ferestrele pentru acoperiș terasă pot schimba semnificativ aspectul unei încăperi. Sunt cea mai rapidă modalitate de iluminare naturală și ventilație, creând acel sentiment de deschidere a spațiilor de sub acoperiș și având un impact vizual spectaculos.

Sunt mai multe modele de astfel de ferestre pentru acoperiș terasă, iar pentru a opta, ține cont nu doar de buget și și de avantajele și caracteristicile fiecăreia:
Ferestre pentru acoperiș terasă cu operare manuală – se deschid 20 cm prin operarea manuală a unei tije telescopice, oferind posibilitatea ventilării naturale.

Ferestre pentru acoperiș terasă cu operare electrică VELUX INTEGRA® – acestea se acționează cu ajutorul unei tablete de control cu ecran tactil. Au programe presetate, dar ai totodată posibilitatea de a-ți crea propriile programe. De exemplu, poți programa fereastra să se deschidă și închidă la intervale regulate, asigurând ventilația când ești plecat de acasă. Acest model are integrat și senzor de ploaie care o închide automat în caz de ploaie.

Ferestre fixe pentru acoperiș terasă – acesta nu se deschide și are rol exclusiv de iluminare. Dacă optezi pentru aceasta, ar trebuie să dispui de alte surse de ventilație.
Pentru situații speciale, VELUX furnizează ferestre pentru evacuarea fumului și ferestre cu funcție de ieșire pe acoperiș, modele care corespund acestor cerințelor legale/funcționale.

Oricare ar fi modelul ales, ferestrele VELUX pentru acoperiș terasă sunt menite să aducă lumina soarelui în inima casei. Varianta acționată electric folosește o tehnologie inteligentă care sporește confortul locuirii și permite operarea personalizată. Toate modelele sunt protejate cu cupole exterioare acrilice, foarte rezistente. Estetice, trainice și extrem de utile ferestrele se pot monta exact în locul unde este nevoie de un plus de lumină sau ventilație.
O altă soluție VELUX pentru a aduce lumina în locuințele cu acoperiș terasă este inovatorul tunel solar. Asemănător cu o mică fereastră, în exterior, și cu o aplică de plafon, la interior, tunelul solar este o invenție extraordinară care conduce lumina prin tuburi reflectorizante în zonele condamnate la întuneric. Este perfect pentru încăperile secundare întunecoase – hol, debara – dar și pentru camere fără pereți exteriori, încăperi de dimensiuni mici, orice încăpere fără lumină.
Aplica interioară este subtilă, elegantă, stilizată, dar efectul este cel care entuziasmează proprietarii și vizitatorii. Tunelul face trecerea de la obișnuit la extraordinar prin originalitate și funcționalitate, oferind o nouă experiență a spațiului interior, cel cu tub rigid asigurând o reflexie a luminii de până la 98%. Pentru a vedea câtă lumină naturală ar aduce tunelul în casa ta în funcție de dimensiunile încăperii, panta acoperișului și orientarea lui pe casă, consultă aplicația Calculator de lumină.
Oricare ar fi produsul ales, important este să găsești soluția potrivită în cazul tău, care să contribuie la îmbunătățirea stilului de viață, oferind un mediu de locuit sănătos și moderne.

One Response to “Ferestre pentru acoperiș terasă (de la VELUX)”

Read below or add a comment...

  1. Andrei cristina says:

    Cum as putea lua legatura cu cei de la velux. As dori un velux aparte si pe o idee noua. Pt o casa pasiva si un model aparte. As dori sa colaboram pentru un velux de terasa pe care las putea folosi ca masa la terasa

Lasă un Comentariu...

*