Cum alegi tipul potrivit de ferestre pentru casa ta?

Cele mai moderne ferestre sunt fabricate din lemn, aluminiu, oțel, vinil, lemn îmbrăcat în vinil, lemn îmbrăcat în aluminiu, fibră de sticlă și materiale compozite. Dată fiind varietatea atât de amplă de ferestre, majoritatea persoanelor sunt confuze când trebuie să aleagă tipul potrivit de ferestre pentru locuința lor. Fiecare material prezintă atât caracteristici pozitive, cât și dezavantaje care ar trebui luate în considerare la alegerea ferestrelor.

Cum alegi tipul potrivit de ferestre pentru casa ta?Iată câteva informații despre cele mai comune materiale pentru ferestre:

Lemn. Timp de secole, ramele ferestrelor au fost realizate din lemn, așa că lemnul rămâne în continuare o alegere de top pentru ferestrele premium. Cel mai frecvent, ferestrele sunt realizate din lemn de pin sau lemn de brad, dar pot fi fabricate, de asemenea, din pin alb, pin roșu, cedru sau chiparos. Lemnul trebuie să fie cât mai neted, ceea ce înseamnă că nu trebuie să conține noduri care ar putea slăbi lemnul sau care ar putea împiedica vopsirea. În comparație cu metalul, lemnul deține calități izolatoare mai bune. Mai mult decât atât, apa nu se va condensa atât de ușor pe lemn așa cum o face pe metal. O condensare extinsă poate duce la apariția putregaiului. Ferestrele cu cadru din lemn pot fi glisante, învelite, specifice mansardelor, colorate sau vopsite pentru a se potrivi amenajării, ceea ce reprezintă un avantaj față de ferestrele din aluminiu, care nu pot fi vopsite. Pe de altă parte, ferestrele din lemn trebuie lăcuite la intervale regulate pentru a beneficia de protecție sporită.

Lemn placat cu aluminiu. Această combinație este o alegere populară printre proprietari și profesioniști, deoarece combină materiale de înalte calitate cu cerințe de întreținere reduse. Partea exterioară este acoperită cu aluminiu, care vine într-o varietate de culori și finisaje. Oferă o protecție excelentă împotriva diverșilor factori și nu are nevoie de tratamente de protecție periodice. Partea interioară este realizată din lemn și poate fi vopsită pentru a se potrivi cu amenajarea interioară.

Lemn placat cu vinil. Aceste ferestre sunt similare ca stil și funcție cu ferestrele din lemn îmbrăcate în aluminiu, doar că exteriorul este din vinil. Totuși, vinilul este disponibil într-o gamă mai limitată de culori, cum ar fi alb, maro și bej, însă este foarte rezistent la tot felul de factori agresivi.

Aluminiu. Aceste rame metalice ușoare sunt rezistente și, în general, mai puțin costisitoare decât ramele din lemn. Este indicat să vă feriți de ferestrele din aluminiu de calitate inferioară, deoarece nu se comportă grozav în regiunile cu oscilații mari de temperatură. Modelele mai noi de ferestre din aluminiu sunt totuși prevăzute cu o bandă din plastic sau cauciuc în cadru, numită întrerupere termică, care este integrată în structura ramei tocmai pentru a reduce pierderile de căldură. Ferestrele din aluminiu mai recente sunt în mod obișnuit finisate cu o vopsea de email. Ferestrele mai vechi erau anodizate, ceea ce înseamnă că au beneficiat de un strat protector de film prim electroliză. Aceste ferestre se vor coroda în cele din urmă și vor avea nevoie de reparații. Acoperirea periodică a ramelor de aluminiu cu ceară poate ajuta la prevenirea coroziunii.

În cele din urmă, ferestrele din vinil au început să se bucură de o mare popularitate, pe măsură ce proprietarii de case au devenit mai conștienți de importanța eficienței energetice. Prin urmare, au început să caute modalități de a-și moderniza locuințele cât mai eficient cu putință. Ferestrele cu cadru din vinil sunt mult mai ieftine decât ferestrele din lemn, iar efectul de fagure în cadrul de vinil extrudat asigură o bună izolare. Un alt avantaj principal al ferestrelor din vinil este acela că pot fi construite pentru a se potrivi oricărei deschideri, făcându-le astfel o alegere de top pentru înlocuirea ieftină a ferestrelor uzate.

Lasă un Comentariu...

*