6 avantaje ale tâmplăriei și profilelor de aluminiu

În ultimii ani, profilele din aluminiu au devenit o alegere tot mai populară pentru cei care construiesc sau renovează clădiri rezidențiale și spații industriale. Ferestrele și ușile confecționate din acest material sunt rezistente, ușor de întreținut, durabile și oferă o estetică deosebită, ceea ce le face potrivite pentru designul contemporan. Aluminiul are o eficiență ridicată, asigură izolare termică, securitate și confort. Calitățile de necontestat ale acestor profile aluminiu le transformă în sisteme perfecte pentru orice construcție. Iată 6 dintre principalele avantaje:

1. Performanță termică

Ferestrele și ușile îndeplinesc, sau chiar depășesc cu ușurință, standardele de eficiență energetică. Acestea oferă o izolare termică și fonică excelentă, respectând reglementările actuale din domeniul construcțiilor. În cazul unei case cu tâmplărie aluminiu, pierderile de căldură sunt eliminate cu până la 60%. Astfel, facturile la energie vor fi mai mici, iar confortul va crește considerabil. Pe lângă performanțele termice, profilele din aluminiu sunt eficiente și pentru a izola fonic orice încăpere.

2. Durabilitate și ușurință în întreținere

Aluminiul este un material ușor, dar rezistent la coroziune, fiabil și cu o durată lungă de viață. Deoarece nu ruginește, nu se deformează și nici nu se crapă, metalul nu are nevoie de întreținere periodică. În cazul unor ferestre aluminiu, le poți curăța foarte repede, de două ori pe an, doar cu apă, detergent și o cârpă moale. Datorită tratamentelor aplicate la suprafață, profilele își păstrează proprietățile și aspectul estetic pe toată durata de viață a produselor. Rezistența aluminiului înseamnă mai puțin material în cadrul care ține sticla. Ca rezultat, se obțin ferestre și uși foarte mari ce asigură o bună vizualizare și multă lumină naturală.

3. Costuri accesibile

Comparativ cu structurile din PVC sau lemn, aluminiul este mai puțin costisitor. Materialul reprezintă o opțiune ideală și o soluție economică pentru uz comercial și rezidențial. Aluminiul este de 3 ori mai rezistent decât materialul PVC și de 4,3 ori mai puternic decât lemnul. Pe termenul lung, e mai simplu de întreținut, așa că și costurile cu mentenanța se diminuează.

4. Design flexibil

Aspectul estetic este esențial pentru orice casă sau construcție. Când vine vorba de design, aluminiul este un material simbolic pentru arhitectura contemporană. Este extrem de ușor de personalizat, fie că îți dorești o configurație unică a ferestrei sau uși aluminiu care să înlocuiască un perete întreg. Indiferent de forma sau dimensiunea ușilor și a ferestrelor, profilele de aluminiu pot fi adaptate la cele mai pretențioase specificații. Datorită robusteții sale, aluminiul este ideal pentru construcția de uși mari și ferestre glisante. Rezistența și flexibilitatea metalului permit o gamă nesfârșită de opțiuni personalizate în funcție de preferințele ori nevoile clienților.

5. Finisaje deosebite

Cei care își fac griji de aspectul industrial al aluminiului, trebuie să ști că acesta poate fi acoperit cu praf ori pulberi speciale pentru a obține diverse finisaje. Furnizorii de profile aluminiu de calitate oferă chiar posibilitatea de a folosi o singura culoare pe interior și o alta pe exteriorul cadrului. Ferestrele și ușile din aluminiu sunt disponibile într-o varietate de finisaje care asigură o potrivire perfectă cu orice tip de decor. Acoperirea cu pulbere oferă libertatea de a obține o schemă de culori care să corespundă stilului ales pentru locuință.

6. Prietenos cu mediul

Fiind 100% reciclabil, aluminiul este mult mai ecologic decât PVC. Ușile și ferestrele din aluminiu aduc durabilitate și longevitate superioară, ceea ce reduce amprenta de carbon și oferă una dintre cele mai ridicate rate de reciclare comparativ cu orice alt metal. Mai mult, reciclarea acestuia necesită doar 5% din energia inițială consumată pentru a-l crea. În plus, utilizarea aluminiului ajută la salvarea lemnului și protejarea naturii.

Instalarea unor uși și ferestre din aluminiu va face ca orice spațiu să arate mai frumos. Elementele de tâmplărie confecționate din acest material ajută totodată la reducerea costurilor pe termen lung și protejarea naturii. Profilele din aluminiu reprezintă o investiție semnificativă. Așadar, asigură-te că alegi produse de calitate, complet accesorizate, pe care să le montezi în mod corespunzător pentru a beneficia de toate avantajele lor.

Sursa foto: https://www.pexels.com/photo/brown-coffee-table-surrounded-by-four-chairs-635041/


Lasă un Comentariu...

*