Izolația acoperișurilor înclinate

În orice fel de construcție, calitatea materialelor este factorul după care trebuie să ne ghidăm în permanență. Doar materialele superioare ne garantează un imobil trainic și rezistent de-a lungul timpului.

izolatie acoperis inclinat

În cazul acoperișurilor, izolarea eficientă presupune în primul rand materiale adecvate, precum vata minerală de sticlă Knauf Insulation care împreună cu un montaj corect ne vor feri de viitoare probleme; pentru acoperișurile înclinate, toate acestea vor crea protecție împotriva factorilor externi, vânt, ploaie, zăpadă, dar și un confort termic și fonic la interior. În plus, o execuție corecta a lucrării ne va ajuta să obținem rezultate optime.

Care sunt etapele montării izolației?

Înainte de a începe orice activitate, este recomandat să purtați un echipament de protecție – salopetă, mănuși și ochelari de protecție.

Pasul 1

Înainte de montarea stratului de vată minerală de sticlă, este necesară o folie hidroizolantă în spatele căpriorilor pentru a preveni pătrunderea apei și distrugerea în timp a acoperișului.

etapa2Pasul 2

După o măsurare atentă a căpriorilor, veți tăia din material cu 20 mm în plus față de dimensiunile măsurate pentru o fixare cât mai sigură.

Apoi, se introduce materialul izolant între căpriori printr-o presiune laterală, evitând astfel crearea unor punți termice care pot dauna izolației.

Pasul 3etapa3

Peste materialul izolant se montează profile metalice care vor servi ca suport pentru următorul strat – plăcile de gips-carton.

Pentru a fixa profilele metalice în căpriori, se recomandă a se utiliza șuruburi autofiletante.

etapa4Pasul 4

În această etapă se aplică un nou strat de vată minerală termoizolantă între căpriori și profilele metalice montate anterior.

Și în acest caz se recomandă cei 20 mm pentru a elimina posibilitatea golurilor între straturi.

Pasul 5etapa5

Acum e momentul instalării foliei de aluminiu care va funcționa ca o barieră de vapori.

Pentru fixarea foliei este necesară o bandă pentru etanșare.

etapa6Pasul 6

În etapa finală se vor utiliza plăci de gips-carton peste profilele metalice folosind șuruburi autofiletante.

Pentru a evita pierderile de material este recomandat ca între căpriori să utilizați vată de sticlă sub formă de role, iar la fața căpriorilor spre interior puteți folosi ambele variante. De asemenea, grosimea și calitatea materialelor sunt cu atât mai importante cu cât condițiile climatice ale zonei sunt mai aspre. Alegeți cu încredere produsele Knauf Insulation pentru o izolație temeinică a acoperișului dumneavoastră!

Lasă un Comentariu...

*