5 motive: de ce să izolezi cu vată minerală bazaltică?

Izolația locuinței este esențială mai ales în cazul construcțiilor moderne. Astăzi, aproape că nu există locuință care să nu beneficieze de un strat de izolație foarte bine făcut, fie la interior, fie la exterior sau la nivelul acoperișului. Acest lucru influențează costul facturilor lunare de energie, acestea fiind mai mici în timpul sezonului rece, izolația casei nefăcând posibilă scurgerea de căldură spre exterior și nici pătrunderea aerului rece de afară în interiorul casei.

Numărul producătorilor de materiale de izolație este destul de crescut, astfel că putem întâlni fie izolație cu polistiren extrudat, expandat sau izolație cu vată minerală bazaltică și nu numai. Cu toate acestea, calitățile vatei minerale bazaltice sunt testate de arhitecți, așa că iată mai jos 5 motive ca să izolezi cu vată minerală bazaltică:

1. Vata minerală bazaltică pe care o poți regăsi aici, izolează locuința foarte bine din punct de vedere termic. Reprezintă o adevărată barieră în fața aerului rece dinspre exterior, astfel că în timpul sezonului rece nu vei mai fi nevoit să plătești costuri imense pentru factura de energie. Izolația cu vată minerală bazaltică reprezintă o soluție la îndemâna oricui, aceasta putând fi găsită sub formă de plăci izolatoare cu folie de aluminiu, fiind un produs de cea mai bună calitate. De asemenea, aceasta prezintă etanșeitate la trecerea aerului, astfel că din punct de vedere termic aceasta este cea mai sigură variantă.

2. Izolația acoperișului – vata minerală bazaltică, precum este aceasta, este soluția perfectă pentru a face acest lucru. În primul rând, aceasta are o rezistență destul de mare la temperaturi ridicate, astfel că riscul de incendiu este destul de scăzut. În plus, mai ales dacă vei alege să transformi podul în mansardă, ar fi bine să alegi să izolezi cu vată minerală bazaltică. Are proprietăți termoizolante foarte bune și ține la distanță umiditatea. Ar fi bine să alegi să izolezi acoperișul cu vată minerală bazaltică cu greutatea cea mai redusă.

3. Izolația pereților interiori se poate face atunci când nu se poate izola la exterior. Vei putea să izolezi pereții interiori ai locuinței atunci când nu mai poți face acest lucru la exterior, putând monta un profil metalic și bride pe care să adaugi stratul de vată minerală bazaltică și mai apoi membrana antidifuzie față de vaporii de apă. Aceasta este soluția cea mai bună și izolează bine încăperea și din punct de vedere fonic.

4. Calitate crescută a aerului în interior – comparativ cu orice alt produs de izolație a locuinței, vata minerală bazaltică oferă cea mai bună calitate a aerului la interior. Ține la distanță umiditatea, lasă pereții să respire și previne apariția mucegaiului. Acestea sunt calități foarte bune pe care să le ai în vedere atunci când te gândești să izolezi locuința.

5. Montaj rapid – acesta este un alt avantaj pe care trebuie să îl iei în considerare atunci când alegi vata minerală bazaltică. Se montează foarte rapid de o echipă de meșteri, produsul fiind și foarte ușor de mânuit și așezat pe perete sau la nivelul grinzilor acoperișului.

Lasă un Comentariu...

*