Verifică atent instalația termică a casei tale – iată 3 motive!

Se spune că niciodată iarna nu-i ca vara și într-adevăr așa este. La fel, se spune că cine își face „vara plapumă” se numără printre cei mai responsabile și muncitoare persoane.

centralaCu toate că atunci când afară este cald nu ne gândim la cum să ne „răcim” locuința prin instalarea unui aparat de aer condiționat, în realitate este bine să privim atent asupra perioadei care urmează – iarna. Ce poate fi mai neplăcut decât ca sistemul de încălzire al locuinței să se defecteze chiar în toiul iernii?! Cu siguranță nu te aștepți la o astfel de problemă și mai ales nici măcar nu știi cum anume să remediezi o astfel de situație. De aceea, este bine să iei în calcul verificarea atentă a instalației termice a locuinței și iată mai jos 3 motive serioase:

1. Prevenirea unor defecțiuni în timpul sezonului rece – poate că acesta este principalul motiv pentru care ar trebui să verifici atent dacă instalația de încălzire funcționează sau nu corect. Este bine să chemi un specialist în verificarea centralelor termice, care să îți poată spune dacă există sau nu riscul ca una dintre piesele sale să cedeze în timpul sezonului rece care urmează. Dacă se observă că o piesă este defectă se va înlocui cu aceste piese centrale termice și astfel totul va funcționa perfect în perioada ce urmează. La fel este și cazul boilerului electric care trebuie și el verificat atent ori de câte ori dă semne că urmează să se strice. Adesea, principala problemă a acestor aparate este chiar rezistența, iar atunci când aveți un model Ariston este bine să se înlocuiască aceste rezistențe boiler Ariston, la un anumit interval de timp.

2. Verificarea scurgerilor de gaze – atunci când ai o centrală termică pe gaze este bine să chemi în fiecare an un expert ISCIR care să poată verifica dacă există sau nu riscul unor scurgeri de gaze. În acest fel vei putea preveni un dezastru și centrala va funcționa corect. Astfel de scurgeri de gaze pot fi deosebit de periculoase și de aceea este bine ca instalația termică să fie verificată atent. În plus, este obligatoriu ca centralele termice pe gaze să fie verificate periodic de experți ISCIR, funcționând doar în baza autorizațiilor eliberate de aceștia.

3. Calorifere înfundate – chiar dacă centrala termică reprezintă piesa de rezistență a instalației tale de căldură, în realitate caloriferele și țevile sunt și ele părți componente. Ori de câte ori bănuiești că unul sau mai multe calorifere sunt înfundate este bine să le demontezi și să încerci pe cât posibil să le cureți cât mai bine. Se poate întâmpla la o anumită perioadă și acest lucru și de ce să nu previi mai degrabă decât să repari în toiul iernii. De asemenea, odată cu verificarea caloriferelor ar fi bine să urmărești atent și țevile din casă și dacă constați că există scurgeri să remediezi problema. De regulă, astfel de lucruri se realizează în apropierea sezonului rece, prin luna septembrie, asigurându-vă astfel că totul funcționează așa cum ar trebui.

Lasă un Comentariu...

*