Verifică atent instalația termică a casei în 3 pași simpli

Venirea sezonului rece ne aduce o serie întreagă de griji. Pe de o parte ne dorim să beneficiem de performanța aparaturii de care beneficiem, iar pe de altă parte ne dorim să nu plătim nici pe departe un cost foarte ridicat. Cu toate acestea, aproape că nu există locuință unde să existe un consum scăzut la energie în timpul iernii, facturile fiind mult mai ridicate decât în mod obișnuit. Pornind de aici ne orientăm către izolația locuinței, verificarea tâmplăriei și găsirea celor mai bune centrale termice, eficiente pentru locuința noastră. Și chiar dacă acest lucru ne preocupă destul de mult, nu trebuie să uităm să verificăm atent instalația termică a casei noastre, astfel încât nimic să nu cedeze.

Iată mai jos cum să verifici instalația termică a casei în 3 pași simpli:

  1. Verifică centrala termică și starea radiatoarelor! Acesta este un prim aspect cât se poate de important pentru a fi sigur că nu se va defecta în timpul iernii și astfel să rămâi fără căldură. Verificarea se va face mai înainte de punerea acesteia în funcțiune și pentru a fi sigur de rezultate ar fi bine să apelezi la o echipă de specialiști, o firmă specializată în verificarea centralelor termice. Aceștia vor verifica starea acesteia și chiar vor înlocui anumite piese defecte, dacă este cazul. Nici starea radiatoarelor nu trebuie neglijată. Acestea trebuiesc aerisite mai înainte de punerea în funcțiune a centralei termice și de asemenea se va verifica ca apa să circule corect și să nu existe niciun fel de scurgeri. Dacă ai optat pentru o centrală pe lemne, poți să te ocupi chiar tu de curățarea cazanului și a coșului de fum. Și aici este nevoie de verificarea radiatoarelor.
  1. Ai grijă la starea boilerului electric. Chiar dacă ne dorim ca durata de viață a boilerului să fie cât mai mare, nu întotdeauna se întâmplă acest lucru. De cele mai multe ori, boilerul se defectează chiar după un an sau doi de funcționare. Dacă ai probleme cu kitul de rezistență al boilerului, click aici. Dacă boilerul funcționează perfect, atunci nu trebuie să înlocuiești nimic. De asemenea, dacă optezi pentru centrala pe gaze naturale, trebuie să știi că nu vei avea un boiler separat, apa caldă menajeră fiind făcută tot cu ajutorul centralei.
  2. Ai grijă la instalația electrică și la puterea acesteia! Nu se poate vorbi despre încălzirea locuinței dacă nu ai curent electric. Cu atât mai puțin cu cât ai optat pentru o centrală electrică. Pentru a fi sigur că nu este nimic afectat în timpul sezonului rece, ai putea alege un stabilizator de tensiune de pe piesecentrale.com și lucrurile nu vor scăpa nicicum de sub control, fie că vine vorba despre încălzirea locuinței, fie că este vorba despre protecția aparaturii electrocasnice. De asemenea, pentru a nu fi pus în nicio situație neplăcută poate că ar fi bine să achiziționezi un generator de curent electric pe care să îl pui în funcțiune ori de câte ori te confrunți cu o pană de curent electric.

Verificarea instalației termice a locuinței este necesară mai înainte de venirea sezonului rece. Cu toate acestea, atunci când totul părea că funcționează corect atunci când ai făcut verificarea și totuși piesele au cedat, cere sprijinul specialiștilor și înlocuiește ceea ce s-a stricat. Nu uita – soluții există!

Lasă un Comentariu...

*