Ți s-a întâmplat și ție? Află cum poți desfunda o scurgere

Când apa începe să se scurgă foarte încet, știi probabil ce înseamnă asta. Ai de-a face cu o scurgere înfundată care îți va da bătăi de cap. Reprezintă un mare inconvenient și pe moment, dar fără o reparație urgentă, poate deveni o problemă majoră pentru toate instalațiile sanitare.

Plumber fixing under the sink

Pentru problemele minore, ar fi ideal să ai la îndemână unele soluții gata de utilizare. Soluțiile de îndepărtare a blocajelor, precum granulele de desfundare a țevilor, nu sunt adesea recomandate de instalatori, deoarece, pe parcursul timpului, pot provoca daune țevilor, mai ales dacă nu este prima dată când te confrunți cu această problemă. Mai trebuie să știi că astfel de granule de desfundare nu se aruncă niciodată în vasul toaletei deoarece substanțele chimice din compoziția granulelor pot deteriora vasul și chiar pot crăpa vasul de toaletă.

O modalitate naturală de a desfunda o țeavă constă în utilizarea de bicarbonat de sodiu și oțet. Acestea două sunt ingrediente minunate pe care e bine să le ai la îndemână tot timpul. Întâi de toate, toarnă o oală de apă fierbinte în scurgere apoi toarnă aproximativ o jumătate de ceașcă de bicarbonat de sodiu și las-o să acționeze 1-2 minute. Amestecă apoi o cană de apă fierbinte cu o cană de oțet, toarnă amestecul în scurgere și lasă-l să acționeze timp de 5 minute înainte de a clăti cu apă de la robinet. Totuși, e bine să știi că această metodă funcționează cel mai bine dacă ai de-a face cu o problemă minoră. În cazul în care scurgerea continuă să se înfunde, ar fi indicat să contactezi un instalator.

Altă metodă un pic mai neconvențională, dar care funcționează bine atunci când ai probleme minore cu scurgerea este data de Coca-Cola. Pur și simplu, toarnă aproximativ 2 litri de cola în scurgere și lasă bulele acidulate să acționeze. Ingredientele din Cola vor elimina blocajele și sunt mai puțin dăunătoare decât alte soluții, precum granulele menționate mai sus. După câteva minute, lasă să curgă apă caldă de la robinet.

Dacă ai încercat toate metodele externe de îndepărtare a unui blocaj din scurgerea chiuvetei, dar nimic nu pare să îmbunătățescă scurgerea, cel mai probabil va trebui să cureți toate părțile care pot conține resturi, pentru a vedea unde se află blocajul. În funcție de tipul de scurgere, este posibil să ai nevoie de o cheie sau de clești pentru a desface. Nu uita să pui o găleată sub chiuvetă, deoarece blocajul și apa s-ar putea să se scurgă în timp ce desfaci furtunul. După ce verifici că blocajul a fost eliminat, reatașează bine toate piesele.

Dacă nu funcționează niciuna dintre soluțiile de mai sus, vei avea nevoie de un instrument metalic numit „șarpe”. Acest instrument funcționează excelent pentru dușuri și chiuvete care tind să se înfunde din cauza firelor de păr și a altor obiecte. Pur și simplu, introdu șarpele în scurgere și răsucește până când apa se va scurge fără probleme, ceea ce arată că blocajul a fost eliminat.

Dacă ai încercat toate aceste metode și scurgerea este încă înfundată, este timpul să apelezi la un profesionist. Nu are rost să te stresezi din cauza unei toalete, a unei chiuvete sau a unui duș înfundat și nici nu trebuie să lași apa să stea în cadă atât timp cât profesioniștii știu cel mai bine unde ar putea fi problema și cum anume să o rezolve. Un profesionist poate evalua cu ușurință problema, mai ales că în foarte multe cazuri înfundarea scurgerii nu are legătură cu niciun blocaj. Pe măsură ce țevile se învechesc sau nu au fost prea bine menținute, acestea se corodează, ceea ce și cauzează astfel de probleme. Prin urmare, ar putea fi necesare alte reparații și înlocuirea conductelor pentru a împiedica astfel de probleme în viitor.

Totuși, pentru a împiedica înfundarea țevilor, achiziționează un dispozitiv de colectare a resturilor pentru chiuveta din bucătărie și nu vărsa niciodată alimente sau grăsimi și uleiuri în canalul de scurgere. Săptămânal, fierbe apă și toarn-o în scurgere, apoi clătește cu apă rece. Evită utilizarea substanțelor chimice dure. Ține cont de toate aceste indicații și când observi că apa nu se scurge cu ușurință, ia măsurile necesare cât mai curând posibil pentru a preveni deteriorarea instalațiilor.

 

 

Lasă un Comentariu...

*