5 motive pentru care să alegi țevi din cupru pentru instalația sanitară

Atunci când ai în vedere realizarea instalației sanitare dintr-o casă nou sau una veche ce solicită înlocuirea țevilor, trebuie să ai ții cont atât de experiența persoanei care se va ocupa de această etapă, precum și materialele pe care le vei utiliza.

5 motive pentru care să alegi țevi din cupru

În prezent, piața de specialitate, magazinele de bricolaj sau magazine online cu un portofoliu complet de materiale pentru construcții, asemenea acestuia, vin în întâmpinarea beneficiarilor cu numeroase soluții, chiar și în domeniul instalațiilor sanitare.

Astfel, pe lângă țevi din cupru ca acestea, despre care vom vorbi astăzi, ai posibilitatea să alegi și alte variante: PPT sau polipropilena cum mai este cunoscut, de altfel principalul rival al țevilor din cupru, pexalul (țevile multistrat), țevile din aluminiu, plastic, ceramică plumb etc.

Dat fiind că acest material, cuprul, este utilizat de foarte mult timp, încă din antichitate și, în plus periodic revine în atenția designerilor de interior datorită aspectului său, ne-am decis să-ți aducem în atenție 5 motive pentru care să-l alegi.
Acest lucru nu înseamnă că este privat de dezavantaje, cu atât mai mult cu cât atunci când facem referire la instalația sanitară avem în vedere întregul circuit de țevi, atât alimentarea cu apă caldă și rece (instalația de apă) pentru spații asemenea bucătăriei și băii, cât și instalația de încălzire clasică (prin radiatoare) sau cel prin pardoseală ori canalizarea.
Raportându-ne la scară largă, țevile din cupru sunt mult mai apreciate atunci când vine vorba de instalația de apă sau cea de încălzire prin intermediul radiatoarelor și mai puțin selectată când se dorește o încălzire prin pardoseală, de exemplu.
Chiar și așa, țevile din cupru rămân printre preferatele instalatorilor, dar și a beneficiarilor, iar motivele le poți descoperi în cele ce urmează:

1. Cuprul este un material natural și, așa cum am spus și mai devreme, este folosit pentru alimentarea cu apă de foarte mult timp în gospodăriile oamenilor. Motivul pentru care acesta s-a numărat printre preferințele celor de atunci și celor de acum sunt simple. Cuprul (implicit țevile din cupru) are o rezistență foarte mare în fața diferențelor de temperatură. De asemenea, se comportă exemplar atunci când vine vorba de presiunea exercitată asupra lui și toate acestea fără a-și pierde din proprietăți. Nu în ultimul rând, cuprul este un material care nu îmbătrânește.

2. Alegerea țevilor din cupru devine oarecum naturală mai ales dacă facem trimitere și la faptul că au caracter antibacterian. Cuprul nu favorizează nici apariția bacteriilor, nici dezvoltarea lor, devenind astfel un material potrivit pentru menținerea sănătății dintr-un spațiu.

3. Fără niciun dubiu, un alt motiv pentru care mulți beneficiari se îndreaptă către țevile din cupru este acela că arată mult mai bine decât multe alte variante existente pe piață. Țevile din cupru sunt mult mai discrete. Mai mult ele sunt plăcute ochiului așa cum sunt cumpărate, însă, dacă se dorește, ele pot fi ușor de camuflat, prin aplicarea unor straturi de vopsea în culoarea preferată.

4. Țevile din cupru nu au un termen de valabilitate, dacă putem spune așa. Viața țevilor din cupru este nelimitată, iar mulți dintre producători oferind pentru ele o garanție de aproximativ 30 de ani.

5. Nu în ultimul rând, mai trebuie menționat despre țevile din cupru că acestea sunt mult mai rezistente la șocurile mecanice și mult mai rezistente deoarece legăturile dintre ele se face prin puncte de sudură.

 

sursa foto: www.reddit.com

2 Responses to “5 motive pentru care să alegi țevi din cupru pentru instalația sanitară”

Read below or add a comment...

  1. Eu aș băga Cu la bobinaje, unde îi este locul.

  2. Alex says:

    Cuprul prin (sudura ) adică lipire cu un aliaj folosit la noi (cositorul ) , nu este atestat sanitar.. se pot folosi in schimb piese prin compresie , sertiizare . Pe parte termică într-adevăr este un bun conductor termin fără doar și poate . Dar sanitar eu sunt de părere ca ppr-ul este peste la toate capitolele : durata de viața (garanție de 50 de ani , atestat sanitar , cheltuieli reduse .

Lasă un Comentariu...

*