Cât costă panourile fotovoltaice?

Prima întrebare care se pune atunci când vine vorba de panourile fotovoltaice este: cât costă? Însă, lucrurile nu ar trebui privite neapărat din această perspectivă. Înainte să te gândești la investiția pe care trebuie să o faci pentru a monta aceste panouri fotovoltaice pentru locuința ta, analizează avantajele pe care ți le aduce.

Primul lucru și cel mai important avantaj este faptul că scapi de facturile mari de energie electrică. Practic, costurile pentru energie în cazul în care folosești panourile fotovoltaice sunt egale cu 0, având în vedere că ele funcționează pe baza energiei solare, o sursă gratuită și inepuizabilă. Desigur, vorbim de economia costurilor în proporție de 100% doar pe parcursul verii, atunci când razele soarelui sunt captate pentru o perioadă mai lungă de timp. Însă, chiar și așa, prin folosirea panourilor fotovoltaice în timpul iernii poți economisi cu până la 30%. Eficiența panourilor fotovoltaice depinde foarte mult și de tipul panourilor fotovoltaice, de puterea lor, de condițiile atmosferice, de obstacolele care ar putea obstrucționa poziționarea directă în calea radiațiilor solare, etc.

Atunci când vorbim de prețul panourilor fotovoltaice trebuie să luăm în considerare anumiți factori precum complexitatea instalației pentru că la o locuința ai nevoie de mai multe panouri fotovoltaice, de calitatea produselor și de prețul manoperei. Înainte de alege panourile fotovoltaice, vorbește cu un specialist care să îți estimeze cam de câte panouri fotovoltaice ai nevoie și pe care să le alegi. Cele mai bune panouri fotovoltaice sunt cele monocristaline, care de fapt sunt și cele mai eficiente în procesul de conversie a luminii solare în energie electrică. Principalul avantaj al acestor panouri fotovoltaice monocristaline este faptul că au un randament ridicat chiar și în condiții de soare slab sau vreme înnorată. În plus, prețul unui panou fotovoltaic monocristalin este mai mult decât acceptabil, mai ales dacă alegi un furnizor care îți oferă un raport preț-calitate excelent, cum este cazul celor de la Netdeal.ro. Pe site-ul lor poți găsi panouri fotovoltaice cu prețuri începând de la 75 lei și sunt extrem de rezistene la condițiile de mediu extreme cum ar fi ploi abundente, vânt puternic, grindină sau zăpadă.

După cum spuneam, în afară de prețul panourilor fotovoltaice, trebuie să iei în considerare și manopera. Această manoperă diferă de la firmă la firmă și se calculează în funcție de timpul de instalare, de complexitatea proceselor și de contractele de întreținere post-garanție. Multe persoane se sperie de rezultatul final al calculelor, fără să se gândească însă la economiile pe care le vor obține prin producerea propriei energii electrice. Specialiștii susțin că recuperarea investițiilor se face destul de repede, iar după o perioadă de aproximativ 5 ani te poți bucura de propria energie electrică cu costuri zero.

În concluzie, prețul panourilor fotovoltaice în comparație cu avantajele pe care acestea ți le aduc este aproape nesemnificativ. Tocmai de aceea, te provocăm să faci un calcul al facturilor de energie electrică pe un an întreg, să îl compari cu costurile panourilor fotovoltaice și să te convingi singur că într-adevăr merită să îți produci singur energia electrică!

Lasă un Comentariu...

*