4 moduri eficiente de a beneficia de confort termic pe tot parcursul iernii

Oricât de reconfortant ar fi gândul de a ne petrece toată iarna ghemuiți sub o pătură caldă, nimeni nu poate face asta, nici măcar un copil. Sarcinile de zi cu zi ne îndepărtează de locul nostru călduros și până la urmă tot trebuie să ne confruntăm cu frigul. Totuși, în prezent, există o varietate de produse inovatoare care promit să ne țină de cald toată iarna, atât în interior, cât și în exteriorul casei.

4 moduri eficiente de a beneficia de confort termic pe tot parcursul ierniiIată doar câteva astfel de produse care ne pot fi de mare ajutor pe tot parcursul iernii:

  1. Convector electric. Cei care locuiesc într-un apartament cu o suprafață foarte generoasă sau la casă, știu foarte bine că multe sisteme de încălzire nu sunt chiar experte în a încălzi uniform toate încăperile. De exemplu, temperatura din dormitorul de la etaj ar putea fi confortabilă, dar camera de zi de la parter este probabil mult mai rece. Dacă schimbați temperatura termostatului, camera de zi ar deveni și ea mai confortabilă, dar persoanele din dormitor vor începe să transpire. Ceea ce puteți face într-o astfel de situație este să alegeți din gama de convectoare electrice. Multe modele sunt prevăzute cu cel puțin două setări de căldură și o funcție doar de ventilare. De asemenea, alte modele se pot opri și pot porni pentru a menține în cameră temperatura dorită. Deși multe convectoare electrice sunt echipate cu termostat de siguranță, tot este indicat să opriți și să scoateți din priză convectorul când ieșiți din cameră.
  2. Panou radiant. Multe persoane și-ar dori ca locuința lor să fie prevăzută cu un șemineu, dar nu trebuie să omitem faptul că șemineul implică destul de multă muncă. Trebuie să cumpărați și să depozitați lemnul, să măturați după utilizare și să curățați profesional coșul de fum cel puțin o dată pe an pentru a scăpa de funingine și pentru a preveni invaziile de dăunători. Nu trebuie omis faptul că șemineele contribuie, de asemenea, la poluarea aerului. În schimb, pentru acele spații interioare sau exterioare pe care doriți să le încălziți rapid puteți opta pentru panouri radiante, mai ales că există în prezent opțiuni foarte estetice și foarte eficiente.
  3. Pătură electrică. Este foarte bine pentru mediu dacă veți seta termostatul la o temperatură mai scăzută, dar asta poate însemna mai puțin confort pentru acei membri ai familiei care sunt mai friguroși. Pentru persoanele care caută căldură, o pătură electrică poate fi opțiunea ideală. O pătură electrică modernă poate avea cel puțin trei setări de căldură, este fabricată din material plăcut și poate fi prevăzută cu funcția de oprire automată pentru a preveni supraîncălzirea.
  4. Opritoare de curent. Aveți nevoie de opritoare de curent mai ales în jurul ușilor și ferestrelor, deoarece pierderile de aer pot avea un impact uriaș asupra temperaturilor interioare. Din fericire, aceste zone problematice pe unde scapă aerul sunt ușor de remediat cu ajutorul opritoarelor, mai ales că sunt disponibile mai multe tipuri de opritoare. Unele opritoare pentru uși sunt prevăzute cu adeziv puternic, așa că sunt deosebit de rezistente. De asemenea, opritoarele blochează atât pierderea aerului, dar reduc și zgomotul, ceea ce este util dacă simțiți nevoia de liniște.

Iar dacă doriți să beneficiați de confort pe parcursul întregii nopți, atunci puneți deoparte așternuturile de pat din satin și optați pentru cele din flanel, care sunt mult mai confortabile și călduroase decât cele fabricate din bumbac neted. Cearșafurile din flanel cu atât sunt mai recomandate dacă nu vă place senzația de cearșaf rece în miezul nopții. În plus, materialul este rezistent la șifonare, este moale și oferă confort deplin. În cele din urmă, dacă vă place să petreceți puțin timp pe terasă și să admirați priveliștea de iarnă, faceți asta fără să simțiți disconfort termic. Iată că mai puteți sta afară cu ajutorul unui încălzitor portabil cu propan, care poate produce până la 9000 BTU de căldură și care beneficiază de un design plăcut, care facilitează transportarea.

Lasă un Comentariu...

*