Instalațiile sanitare – 3 secrete ale unei lucrări de durată

Instalațiile sanitare sunt foarte importante pentru confortul unei familii și ele trebuie proiectate de un specialist care să țină cont de structura și de design-ul casei pentru o lucrare de durată și de calitate. Atunci când vorbim de o instalație sanitară, ne referim la toate conductele și țevile dintr-o locuință, la circuitele de apă, modalități de încălzire și canalizare. Din toate elementele componente ale unei astfel de instalații, cele mai importante sunt țevile și conductele pentru că ele fac legătura între restul pieselor și sunt cele prin care se realizează racordarea la apă sau agentul termic. 

Iată care sunt secretele din spatele unei instalații sanitare de durată:

  1. Fii atent la alegerea elementelor celor mai importante: Specialiștii recomandă să luăm în considerare câteva lucruri atunci când alegem țevile pentru instalația sanitară din locuință dacă vrem să ne asigurăm că ne vom bucura de o lucrare de calitate mult timp de acum înainte. Iată care sunt recomandările lor atunci când vine vorba de alegerea țevilor: materialul din care acestea sunt realizate trebuie să nu intervină asupra apei potabile și să nu îi modifice proprietățile chimice, iar un exemplu bun în acest sens de elemente care pot fi folosite în condiții de siguranță este reprezentat de aceste țevi polipropilenă, țevile trebuie să aibă o rezistență crescută la coroziune, apă dură sau calcar, să reziste la șocuri, dar și la dilatări termice, țevile să fie ușor de utilizat și montat, cu ajutorul unor scule și unelte la care poate avea acces oricine, țevile să aibă o durată crescută de viață și o rezistență mare la presiunea ce va exista în instalație, țevile să aibă un aspect plăcut și să se integreze în design-ul locuinței, dacă vorbim de o instalație sanitară la vedere.
  2. Analizează opțiunile disponibile atunci când vine vorba de elemente: una dintre cele mai mari dileme pe care s-ar putea să le ai este legată de materialul din care sunt realizate țevile, iar de cele mai multe ori, alegerea finală se reduce la: țevi cupru sau țevi polipropilenă. Țevile din polipropilenă sunt cele mai folosite pentru instalațiile de apă caldă și recele și pentru instalațiile igienico-sanitare pentru că au multe avantaje. Printre cele mai importante caracteristici ale acestora se numără: pierderile mici de presiune, nivelul mare de flexibilitate și elasticitate, rezistența la îngheț și siguranța (nu modifică componenta chimică a apei și respectă normele în vigoare de transport a apei. Țevile din polipropilenă au o durată mare de viață, de până la 50 de ani, pot fi montate ușor, cu ajutorul unor scule și unelte pe care le poți găsi în orice magazin de specialitate, respectă toate recomandările specialiștilor, menționate mai sus, și au și un preț accesibil. Țevile din cupru reprezintă și ele o alegere destul de frecventă atunci când vine vorba de instalațiile sanitare pentru că sunt rezistente la uzură, la diferențele de temperatură și la presiune. Mulți aleg aceste țevi pentru că au și un caracter antibacterian, fiind considerată o alegere sigură și sănătoasă.
  3. Apelează la ajutorul unui specialist: Instalația sanitară trebuie să fie aleasă și în funcție de alte elemente precum: suprafața pe care se va întinde, numărul de persoane care o va utiliza, PH-ul și duritatea apei, presiunea și temperatura apei și nu în ultimul rând, tipul de centrală termică. Dacă nu te pricepi foarte bine în acest domeniu, nu ar strica să ceri ajutorul unui specialist dacă vrei să te bucuri cât mai mult de instalația sanitară și de un confort crescut în interiorul casei tale. Mai mult decât atât, un instalator se va asigura că instalația este montată corect și nu te vei confrunta cu probleme în viitor.

În concluzie, indiferent ce tip de țevi vei alege pentru instalația sanitară din locuința ta, asigură-te că acestea se potrivesc cel mai bine nevoilor tale, că sunt durabile în timp și sunt montate într-un mod corect.

Lasă un Comentariu...

*