Cum îți poți da seama dacă țevile sunt uzate?

Sunt foarte multe lucruri care trebuie supravegheate într-o casă, precum centrala termică, detectoarele de gaz, coșul de fum, prizele și, bineînțeles, conductele. Este și mai important ca toate acestea să funcționeze corect dacă locuința este mai veche.

Pentru că urmează să discutăm despre țevile unei case, e bine să știți că pe măsură ce sistemul sanitar se învechește, conductele vă vor indica anumite probleme. Dacă nu urmăriți îndeaproape problemele legate de țevi, este posibil să aveți de-a face cu pagube extreme de costisitoare. Iată de ce este bine să verificați regulat țevile, mai ales în subsoluri și în spațiile mai greu accesibile. În rândurile următoare, veți afla care sunt indiciile care vă arată că este timpul să faceți unele reparații sau chiar să înlocuiți țevile.

  • În primul rând, tratați cu seriozitate scurgerile. Chiar și o mică scurgere ar putea fi un avertisment că ceva este în neregulă cu conductele și că trebuie să fie înlocuite. Mai mult ca sigur, sunt la fel de vechi precum casa și cu timpul s-au deteriorat. Un semn sigur de scurgere este mucegaiul, igrasia sau umezeala, fie pe un perete din baie, fie în altă parte a casei. Mucegaiul se dezvoltă în medii umede, bineînțeles, iar o scurgere asigură locul perfect pentru ca mucegaiul să prospere. Acest lucru este valabil în special dacă scurgerea este ascunsă sub podea sau în spatele unui perete. Mirosurile de mucegai și de igrasie sunt inconfundabile, așa că dacă simțiți aceste mirosuri după ce ați curățat temeinic casa, probabil că pe undeva există o scurgere.
  • Un alt semn care indică probleme constă în aspectul deteriorat al țevilor. Când tubulatura este decojită, decolorată sau ruginită, cel mai probabil a avut loc o coroziune substanțială, iar țevile trebuie înlocuite. În plus, când apa are un conținut ridicat de acid, practic „mănâncă” țevile. O altă cauză a coroziunii este data și de inactivitatea țevilor de cupru o lungă perioadă de timp.
  • Un alt indiciu pe care trebuie să îl luați rapid în considerare este culoarea și gustul apei. Dacă observați că apa de la robinet are o culoare și un gust ciudate, contactați un instalator cât mai curând posibil. Cel mai probabil, rugina s-a depus pe țevi. Rugina nu doar că oferă apei un gust rău, dar face și dificilă clătirea hainelor, a vaselor și, desigur, este periculoasă pentru sănătatea pielii noastre. Petele sunt un alt indiciu că țevile necesită înlocuire sau reparații urgente. Dacă verificați sub chiuvetă și vedeți pete sau în alte locuri din casă pereții sunt decolorați, țevile ar putea avea unele probleme. De exemplu, examinați tavanul unei camere care se află exact sub o baie. Dacă este pătat, ar putea semnala o scurgere. Dacă tavanul arată normal, examinați cu atenție pereții din apropiere. Orice pată ar putea însemna prezența unei scurgeri. Verificați toți pereții din baie, pentru a observa urme de pete. Atunci când are loc o scurgere, peretele devine umed și începe să se umfle, iar varul se decojește. În astfel de situație, trebuie să apelați la un instalator pentru a remedia scurgerea, iar apoi trebuie să contactați un constructor pentru a repara peretele. În multe cazuri, pentru a identifica țevile problematice, instalatorul trebuie să dărâme un perete.

Acestea sunt doar câteva modalități prin care țevile vă avertizează că  întâmpină probleme sau că s-au deteriorat odată cu trecerea timpului. Dacă nu aveți timp sau posibilitatea de a verifica instalațiile sanitare și doriți ca membrii familiei să fie în deplină siguranță, contactați un instalator calificat și programați o inspecție.

Lasă un Comentariu...

*