Sistemul de încălzire al locuinței – 5 lucruri pe care poți să le alegi

Orice locuință are nevoie de încălzire, acest lucru fiind necesar în timpul iernii. Cu toate acestea, stabilirea unui sistem de încălzire la o construcție nouă trebuie să se afle în relație cu necesitățile casei, dar mai ales cu mediul în care se află.

Sistemul de încălzire al locuinței – 5 lucruri pe care poți să le aleg

Fie alegerea unei centrale termice pe gaze naturale, una electrică sau pur și simplu alegerea unei centrale termice pe lemne sau peleți, aceste lucruri trebuiesc cunoscute încă de la început.

 Iată mai jos 5 lucruri pe care poți să le alegi pentru realizarea sistemului de încălzire al locuinței:

 1. Centrala pe lemne, pe care o poți găsi aici, are o eficiență termică destul de mare, iar costurile lunare sunt destul de mici. Poți alege un cazan din fontă care să permită încărcarea cu orice tip de combustibil solid, lemne sau cărbuni. Realizarea sistemului de încălzire pentru centrala pe lemne se va face de către o firmă specializată, racordând centralei toate echipamentele de care are nevoie pentru buna sa funcționare.

 2. Șemineu sau termoșemineu, precum este acesta este o altă sursă eficientă de încălzire pentru locuința ta. În jurul focului, toți membrii familiei se simt mult mai bine, depănând amintiri dragi și fiind atrași de toate întâmplările pozitive. Acest șemineu pe lemne sau pe peleți asigură locuinței tale o eficiență termică la fel de mare, având un consum destul de mic. Cu toate că ambele oferă o eficiență sporită, ar trebui să se cunoască că șemineul pe lemne funcționează cu combustibil solid – lemnul și nu prezintă aceeași independență din punctul de vedere al consumului ca și termoșemineul pe peleți. Acesta din urmă este un sistem automatizat, are o autonomie mult mai mare și nu necesită aceleași perioade de încărcare precum este cazul unui șemineu pe lemne. Chiar și așa, prețul dintre cele două produse diferă destul de mult, astfel că de cele mai multe ori achiziția este dictată în funcție de preț.

 3. Încălzirea în pardoseală este foarte eficientă. În ultima perioadă a câștigat din ce în ce mai multă eficiență, asigurând un grad ridicat de confort. Este deja de la sine cunoscut faptul că o pardoseală rece creează o stare de disconfort, comparativ cu una caldă. De aceea, montarea unui sistem de încălzire prin pardoseală ar putea fi soluția eficientă pentru încălzirea locuinței tale. În plus, montarea unui astfel de sistem de încălzire nu necesită un anumit spațiu pentru depozitarea acestuia, ci pur și simplu totul funcționează ușor printr-o simplă conectare la priză.

 4. Centrala pe gaze naturale – aceasta este o soluție foarte potrivită pentru încălzirea locuinței, având o eficiență destul de mare. În plus, consumul său nu este deloc crescut. Cu toate acestea, pentru a monta o astfel de sursă de încălzire este nevoie ca locuința să fie racordată la sistemul de gaze naturale, în caz contrar va fi nevoie de găsirea unei alte soluții eficiente pentru acel moment.

 5. Centrala electrică reprezintă o alternativă mai ales pentru locuințele unde nu există rețea de gaze naturale și pentru cele care nu au prevăzut un spațiu amenajat pentru așezarea centralei pe lemne sau mai exact a unei camere tehnice. Cu toate că este foarte eficientă, costurile lunare ale acesteia sunt ușor crescute.


Lasă un Comentariu...

*