Cum să ai grijă de centrala termică? 3 lucruri pe care trebuie să le faci pentru a o menține în funcțiune

La achiziționarea unei centrale termice trebuie să ții cont de multe aspecte, însă cel mai important este ca montarea și punerea în funcțiunea a acesteia să se facă de persoane cu expertiză în acest domeniu. Montarea centralei termice se va face de un instalator sau de o persoană autorizată să facă acest lucru, cu multă experiență în domeniu și autorizat ISCIR şi întotdeauna urmărind instrucţiunile de montare şi punere în funcţiune din cartea produsului, pusă la dispoziţie de producător.

centralaÎncă de la început, dar și pe parcurs, centrala va avea nevoie de anumite reglaje și verificări, astfel încât să vă asigurați că totul funcționează cum ar trebui, nu există pierderi de gaze, astfel încât să fiți puși în pericol, iar componentele acesteia să se strice.

Iată mai jos 3 lucruri pe care trebuie să le faci pentru a o menține în funcțiune:

1. Ai în vedere componentele sale și schimbă-le ori de câte ori există o problemă identificată de cel ce realizează verificarea periodică a centralei termice. Dacă pe parcurs ai avea o problemă cu acest aerisitor centrală termică ai putea cere sfatul specialistului pentru înlocuirea componentei. Este foarte posibil ca după ani buni de funcționare să trebuiască să înlocuiești aceste pompe recirculare centrale termice cu altele noi. De fiecare dată apelează la un specialist autorizat ISCIR, acesta cunoscând cel mai bine modalitatea de schimbare a pieselor componente, astfel încât să nu existe niciun risc. Întotdeauna ai în vedere înlocuirea pieselor cu unele originale, iar operațiunea să fie făcută de un specialist autorizat în acest domeniu. Dacă centrala se află în garanție poți apela la service, fiind sigur de componentele ce au fost înlocuite, dar și de buna funcționare a acesteia.

2. Verifică centrala periodic! Cei mai mulți apelează la verificările centralei termice odată cu venirea sezonului rece și acest lucru pentru a se asigura că aceasta funcționează ca la carte și nu există niciun pericol pe parcursul iernii ca ea să se strice. În plus, această verificare este obligatorie, astfel că mai înainte de a apăsa pe butonul de aprindere ar trebui să contactați reprezentanții unei firme autorizate ISCIR care va verifica cu atenție modul de funcționare al centralei din fiecare an. Trebuie știut că verificarea este obligatorie, potrivit legii, iar costurile pentru a te afla în siguranță nu sunt deloc mari. Fără o întreținere periodică a centralei crește riscul dezvoltării unor defecțiuni destul de grave, astfel că se poate ajunge la lipsa funcționării echipamentelor care asigură confortul termic sau apa caldă pentru locuință.

3. Ai grijă de radiatoare – acestea sunt parte componentă cu centrala ta termică și de aceea este bine să ai grijă de ele, pentru un confort termic ridicat. Verifică radiatoarele mai înainte de a le pune în funcțiune, spală-le cu soluții speciale și ai în vedere ca agentul termic din radiatoare să fie tratat cu produse anticorozive.

Toate aceste lucruri le vei face pentru confortul și liniștea casei tale, mai înainte de venirea iernii. De aceea, realizează din timp toate aceste operațiuni pentru ca iarna să nu te ia prin surprindere.

Lasă un Comentariu...

*