3 lucruri pe care să le ai în vedere pentru întreținerea unei centrale termice

Fie că locuiești la bloc, fie că locuiești la casă ar trebui să ai în vedere montarea unei centrale termice care să îți aducă condițiile maxime de confort pentru locuința ta.

centralaMai ales dacă te afli în faza de construcție ar trebui să te gândești serios la tipul de centrală pe care urmează să îl folosești pentru locuința ta. Dacă centrala termică pe gaze naturale sau cea electrică nu necesită un spațiu prea mare, cea pe lemne are nevoie de o cameră specială, dar și de construcție unui coș de fum, acestea făcând efectiv parte din construcția propriu zisă a locuinței tale. Atunci când locuința este racordată la rețeaua de gaze naturale ar trebui să ai în vedere montarea unei centrale termice pe gaze, fiind foarte eficientă. Cu toate acestea, este bine să montezi cu grijă centrala termică și să respecți întocmai recomandările producătorului.

Iată mai jos 3 lucruri pe care să le ai în vedere pentru întreținerea unei centrale termice:

1. Montează centrala cu o echipă specializată – o centrală pe gaze are nevoie de un montaj profesionist, trebuind să fie atent verificată. Fiind vorba de racordarea la rețeaua de gaze naturale, un montaj greșit ar putea conduce la probleme de alimentare ale centralei termice și astfel la riscuri iminente pentru locuința ta și pentru membrii familiei. De aceea, dacă ai ales să montezi o astfel de centrală ar fi bine să iei în calcul un montaj profesionist care să te ajute să preîntâmpini anumite probleme grave. Ai putea solicita chiar echipa de montaj din partea magazinului care a vândut centrala, majoritatea oferind și posibilitatea de montaj.

2. Înlocuirea pieselor stricate – dacă se constată că nu funcționează în parametrii normali, se poate recomanda înlocuirea unor piese sau corectarea erorilor. Dacă ai o centrală Viessman ai putea folosi aceste piese de schimb centrala Viessmann, iar pentru modelul Ariston ai putea alege aceste piese centrale Ariston. Dacă centrala este în garanție ai putea solicita ajutorul service-ului producătorului, nefiind nevoie să plătești costuri suplimentare. Înlocuirea pieselor stricate se va face tot de o echipă de specialiști, persoane cu experiență în acest domeniu, care să îți ofere garanția lucrării.

3. Verifică periodic centrala termică – încă de la montarea acesteia se va verifica de o echipă de specialiști în vederea punerii sale în funcțiune. Fără un aviz ISCIR nu vei avea voie să folosești centrala. În fiecare an, mai înainte de fi pusă în funcțiune pentru noul sezon, se va verifica periodic. Potrivit noilor reglementări a devenit obligatorie verificarea centralelor termice pe gaze, fiind nevoie de acordarea avizelor necesare funcționării. Chiar dacă funcționează corect, este bine ca în fiecare an să se facă o verificare periodică, de o persoană autorizată ISCIR.

Modul de funcționare al centralei termice pe gaze trebuie atent analizat, așa că ar fi indicat să acorzi multă atenție acestui aspect pentru a evita scurgerile de gaze și mai ales pericolele ce pot apărea din cauza acestui lucru.

 

Lasă un Comentariu...

*