6 sarcini pe care trebuie să le rezolvi înainte de instalarea sezonului rece

Poate că frunzele nu și-au schimbat culoarea, iar temperaturile sunt încă blânde, dar știm că sezonul rece stă la pândă. Așadar, este timpul să ne ocupăm de acele proiecte de îmbunătățire a locuinței pentru ca frigul să ne prindă pregătiți. O curățenie generală atât în casă, cât și în grădină sunt sarcinile majore.

21710 - 6 sarcini pe care trebuie să le rezolvi înainte de instalarea sezonului receIată câteva sarcini pe care ar trebui să le puneți la punct înainte ca temperaturile să înceapă să scadă tot mai mult:

  1. Reparați centrala pe peleți. Una dintre cele mai frecvente lucrări de reparare a centralei pe peleți are legătură cu fixarea melcului. Melcul sau șnecul este o componentă importantă a centralei cu încărcare superioară care permite alimentarea centralei cu peleți. Când nu funcționează corect, este posibil ca centrala să nu producă suficientă căldură și chiar să emită fum. Cel mai indicat este să apelați la un specialist, deoarece repararea melcului are un impact direct asupra siguranței centralei pe peleți. Poate fi dificil să stabiliți ce este în neregulă cu centrala pe peleți, iar un specialist va ști exact ce anume să verifice. Atunci când peleții nu sunt alimentați corespunzător în unitate, problema ar putea fi la comutatorul de detectare a presiunii. Asta ar putea implica o simplă curățare, dar în alte situații, ar putea fi necesar să îl înlocuiți.
  2. Verificați centrala termică. Dacă încălzirea casei depinde de o centrală termică și nu de o centrală pe peleți, atunci din nou va trebui să efectuați o verificare generală înainte de a o porni pentru prima dată. Tot la un specialist este cel mai bine să apelați, mai ales dacă în trecut ați mai avut probleme cu centrala, inclusiv cu fluctuații de temperatură și de presiune sau chiar cu scurgeri. Dacă în zona în care locuiți au loc întreruperi de curent frecvente, cel mai probabil vi se va recomanda să optați pentru stabilizatoare tensiune pentru centrale termice, care previn defecțiunile majore și îmbunătățesc durata de funcționare a centralei.
  3. Curățați tapițeria. Ne aflăm chiar în acea perioadă a anului în care dorim să împrospătăm interiorul, iar o modalitate excelentă de a face acest lucru este prin curățarea tapițeriei. Canapeaua sau colțarul, scaunele și fotoliile și alte piese de mobilier tapițate pot acumula cu ușurință praf și murdărie, mai ales după un sezon întreg de căldură. O curățare profundă a mobilierului poate contribui la o mai bună calitate a aerului din interior.
  4. Plantați bulbii de primăvară. Dacă doriți să aveți o grădină frumoasă în primăvară, atunci este necesar să ieșiți în grădină și să plantați bulbii de lalele, de narcise, de iriși, zambile și de alte flori specifice primăverii. Ar trebui să plantați bulbii atunci când temperaturile sunt în jur de 10-15 grade Celsius, dar încă nu există pericolul de îngheț. Sfârșitul lunii septembrie poate fi cel mai prielnic moment pentru a începe plantarea bulbilor de primăvară.
  5. Curățați aleile și căile de acces. Furtunile și vânturile puternice aduc o cantitate imensă de praf, murdărie și alte particule, făcând aleile și căile de acces să pară murdare și decolorate. Acum este momentul perfect pentru a curăța toate aleile, căile și terasele, iar această sarcină devine foarte ușoară dacă dispuneți de o mașină de spălat cu presiune.
  6. Reparați acoperișul. Încercarea de a repara un acoperiș sub soarele fierbinte de vară poate fi periculoasă pentru starea personală de sănătate. Din acest motiv, este bine să așteptați ca temperaturile să mai scadă, așa că toamna este momentul ideal pentru repararea acoperișului. De la reparații mai mari ale acoperișului, cum ar fi remedierea unei scurgeri sau instalarea unui nou jgheab și până la o înlcuire rapidă a unei plăci, nu amânați reparațiile de care are nevoie acoperișul. Oricât de mult credem că un acoperiș poate dura pentru totdeauna, în funcție de material, durata de viață a unui acoperiș poate fi cuprinsă între 20 și 30 de ani. Dacă reparațiile necesare sunt prea multe la număr, poate că este timpul să începeți să planificați înlocuirea acoperișului.

Lasă un Comentariu...

*