5 trucuri pentru a te bucura de apa caldă cu bani puțini

Apa caldă este esențială pentru confortul întregii familii. Descoperă cele 5 trucuri pentru a te bucura de apa caldă cu bani puțini.

 

Să ai parte de apă caldă rapid, mereu, cu cheltuieli minime? Crezi că este o utopie? Nici pe departe. Totul este posibil cât timp știi cele 5 trucuri pentru a te bucura de apa caldă cu bani puțini, având totodată grijă de dispozitivele care o furnizează. Iată ce trebuie să faci:

  1. Achiziționează pompe de recirculare. Pompele de recirculare pentru centralele termice sunt echipamente auxiliare care oferă confort și economie prin circularea apei calde. Rolul lor este de a crește randamentul de încălzire. De asemenea, reduc semnificativ timpul de așteptare pentru apa curentă menajeră și scad consumul de combustibil (electric sau gazos). Studiile arată o pompă de recirculare poate reduce semnificativ facturile tale lunare pentru încălzire și apă caldă cu până la 50%-70%! În plus, acestea te ajută să economisești timp. Nu va mai trebui să aștepți minute în șir sosirea apei calde atunci când te grabești la muncă sau la o întâlnire importantă. Diverse modele de asemenea echipamente auxiliare sunt disponibile aici.
  2. Asigură-te de rezistența boilerului tău. Rezistența unui boiler este vitală. De ea depinde confortul casnic și asigurarea apei calde menajere. Adesea, principalul dușman care poate crea probleme rezistenței boilerului este apa dură, cu un conținut sporit de calcar, sau uzura, favorizată de trecerea timpului. Elimină asemenea probleme, achiziționând o rezistență electrică pentru boiler. Poți găsi mai multe modele aici. Sunt câteva semne care trădează faptul că deja ai nevoie de una. Este vorba de creșterea subită a consumului de energie electrică, zgomote ciudate sau lipsa apei calde la robinet.
  3. Gândește-te la un dedurizator. Duritatea apei poate genera probleme de sănătate dar și inconveniente de ordin economic. Apa dură produce costuri suplimentare. În plus, aparatele casnice se strică mai repede, depunerile de calcar reducând conductibilitatea termică și implicit randamentul. Un dedurizator poate alunga asemenea probleme. Aparatul reține calciul și magneziul și contribuie, de asemenea, la filtrarea apei. În plus, grație acestuia, nu riști să te trezești cu apă călâie sau rece la robinet, cu un debit mic.
  4. Ia în calcul panourile solare. Pentru economii substanțiale și confort maxim, noile tehnologii îți pun la dispoziție posibilitatea de a utiliza eficient energia regenerabilă, în vederea aprovizionării locuinței cu apă caldă. Astfel, te poți bucura de eficiență maximă cu cheltuieli minime. Datele arată că, prin intermediul panourilor solare, consumul de energie electrică poate fi și de trei ori mai mic faţă de consumul generat de încălzitoarele de apă tradiţionale. Apa caldă va fi furnizată la toate nivelurile, fiind produsă aproape instantaneu. Iar cantitatea de energie electrică necesară pentru prepararea ei va fi mai mică cu până la 70%, comparativ cu cea a unui încălzitor de apă obișnuit, deoarece nu va fi nevoie de energie electrică suplimentară pentru ciclul de dezinfectare a apei.
  5. Alege întotdeauna boilere cu pierderi minime de căldură. Pierderile minime de căldură se datorează izolației termice eficiente. Alegând corect boilerul, fie el electric, pe gaz etc., te vei bucura de apă caldă la robinet fără cheltuieli suplimentare. Nu uita, de asemenea, că un boiler cu rezervor mare consumă mai multă energie electrică și, în același timp, îți fură spațiu prețios.

Lasă un Comentariu...

*