5 motive să optezi pentru un cazan pe peleți

Confort maxim cu resurse minime? E posibil. Descoperă 5 motive să optezi pentru un cazan pe peleți și bucură-te de unul dintre cele mai performante echipamente existente pe piață.

Avem la dispoziție nenumărate modalități de a ne încălzi casa. Mulți români consideră centrala pe gaz o opțiune excelentă, economică și accesibilă. Puțini știu, însă, că investiția într-un cazan care funcționează cu peleți, mai exact cu resturile rămase în fabricile de prelucrare a lemnului, se amortizează într-un timp extrem de scurt, iar beneficiile care vin la pachet odată cu achiziționatrea sa depășesc beneficiile centralei pe gaz. Află în continuare cele mai importante 5 motive să optezi pentru un cazan pe peleți și asigură-ți un confort maxim, cu cheltuieli minime.  

  1. Peleții sunt ecologici. Poluarea constituie una dintre cele mai mari probleme ale societății moderne. Alegerea unui cazan pe peleți te poate ajuta să-ți încălzești casa fără a pune în pericol mediul înconjurător. Acest dispozitiv nu produce emisii de gaze cu efect de seră (CO2, noxe), care contribuie la încălzirea globală. În plus, materialul pe care-l utilizează, peleții, este biologic și biodegradabil. Poți fi și tu un bun prieten al naturii, alegând din gama de mobilier de la romstal un cazan pentru încălzire, cu funcționare pe peleți, combo – peleți/lemn sau peleți/multicombustibil.
  2. Cazanele cu peleți au un randament mare. Randamentul de ardere și de transfer al căldurii este de peste 90%! Acest lucru este posibil datorită densității mari a peleților, care garantează o umplere de aproximativ 95% a spațiului de ardere din cazan. Totodată, peleții au un nivel de umiditate redus care permite arderea lor la temperaturi mari, îmbunătățind, astfel, eficiența echipamentului de încălzire. Pe romstal.ro găsești cele mai noi oferte în acest sens. Ele te vor ajuta să înlocuiești combustibilii convenționali și să te bucuri de o autonomie de ardere mai mare, dar și de economii.
  3. Peleții îți asigură un confort termic îndelungat. Alegând un cazan pe peleți ai un avantaj triplu. Pe de o parte, funcționarea și încărcarea acestuia este automată, asigurând o temperatură de ambient constantă, grație arderii uniforme. Pe de altă parte, spre deosebire de lemn, peleții nu trebuie prelucrați manual în vreun fel. Asta înseamnă mai puțin efort fizic pentru gestionare și mai mult timp liber pentru tine. Într-al treilea rând, peleții sunt gata pregătiți pentru ardere, fiind compacți și nesolicitând un spațiu generos pentru depozitare.
  4. Cazanele pe peleți se curăță ușor. Peleții ard uniform și complet, lăsând în urmă doar o cenușă fină, simplu de îndepărtat. În plus, cazanele pe peleți vin la pachet, de obicei, cu accesorii speciale de curățare, dar și cu instrucții clare în această privință. Faptul în sine scurtează mult întregul proces.
  5. Funcționarea mecanismului este controlată electronic. Conform experților, toate componentele și sistemele de securitate/control ale cazanului sunt gestionate prin intermediul unui microprocesor. El face posibilă funcționarea cazanului la parametrii setați pe panoul de comandă, în condiții de eficiență maximă. Controlul electronic asigură, totodată, o eficiență ridicată și protecție la supraîncălzire sau împotriva arderii inverse. Acest fapt transformă un cazan pe peleți într-o alegere ideală nu doar pentru cei ce nu au acces la gaze, dar și pentru persoanele care-și doresc un sistem de încălzire modern, durabil, ecologic, ieftin și sigur.

Lasă un Comentariu...

*