4 soluții ieftine pentru încălzirea locuinței în timpul iernii

Dacă ai schimbat blocul pe casă, mai mult ca sigur ai ajuns să te întrebi care este soluția de încălzire potrivită pentru tine. Și atunci când privești cu atenție asupra acestui aspect cu siguranță îți dorești ceva ieftin, așa încât facturile lunare la energie să nu fie nici pe departe foarte încărcate.

panouriÎn ultima perioadă, soluțiile de încălzire ale locuinței sunt din ce în ce mai numeroase, însă nu pot fi eficiente 100% dacă locuința nu este bine izolată. Pereții, fundația, dar și acoperișul casei trebuie să stea „învelite” într-un strat gros de vată minerală sau de polistiren. Ca atare, dacă acest aspect a fost avut în vedere de către tine, nu îți mai rămâne decât să găsești sau mai degrabă spus să identifici cea mai avantajoasă soluție de încălzire pentru tine.

Iată mai jos 4 soluții ieftine pentru încălzirea locuinței:

1. Panourile solare, pe care le poți regăsi aici sunt foarte eficiente pentru tine și familia ta. Se montează foarte ușor pe acoperișul casei tale și reușesc să capteze o mare parte din energia solară. Vei face astfel mai ușor apă caldă menajeră pe care o poți consuma fie direct, fie pentru încălzirea locuinței. De asemenea, dacă ne vom gândi la eficiența acestui produs, ne vom da seama că costurile inițiale ale panourilor solare sunt cât se poate de mici, comparativ cu eficiența lunară pe care o pot asigura, comparativ cu orice altă sursă de încălzire. De aceea, este bine să iei în calcul o astfel de opțiune pentru încălzirea locuinței tale.

2. Termoșemineele pe peleți, precum sunt acestea, sunt foarte eficiente pentru locuința ta. Sunt automatizate și dispun de pompă de încălzire, vas de expansiune și supape de siguranță, astfel încât nimic rău să nu se poată întâmpla. Spre deosebire de centrala pe lemne sau pe peleți clasică, acest termoșemineu pe peleți nu necesită o cameră specială pentru a fi așezat, fiind montat chiar în interiorul locuinței. De asemenea, i se poate conecta un termostat de ambient și se poate conecta la un boiler extern.

3. Pompele de căldură sunt extrem de eficiente, mai ales dacă ne gândim la costurile facturilor lunare la energie. Aceste pompe de căldură pot înlocui destul de ușor centralele murale clasice și pot prepara apa caldă menajeră. Există mai multe pompe de căldură – apă-apă, apă-sol, aer-apă. Acestea reușesc să ia din apă, aer sau sol cantitatea de energie de care ai nevoie pentru a-ți încălzi locuința. Deși cheltuielile inițiale, cu montajul, sunt mai ridicate, în timp investiția reușește să se amortizeze 100%.

4. Centralele pe gaze naturale în condensație reprezintă altă soluție ieftină pentru încălzirea locuinței în timpul iernii. Acestea au un consum mult mai redus decât în cazul centralelor termice convenționale, chiar și cu 25% mai mic decât în cazul celor clasice. Centralele termice în condensație au la bază crearea unor condiții de condensație a vaporilor din gazele de ardere, chiar în zona în care se găsește schimbătorul primar al microcentralei. Mai exact, energia folosită în procesul de ardere se refolosește. Durata de viață mai mare reprezintă un alt avantaj al acestei centrale termice.

Lasă un Comentariu...

*