3 lucruri pe care trebuie să le cunoști despre soluțiile de încălzire ale locuinței

Venirea sezonului rece aduce odată cu ea și preocuparea montării unei centrale care să fie în primul rând foarte eficientă, mai ales pe partea de consum.

incalzirea locuinteiNumărul producătorilor este destul de mare, așa cum și tipurile de centrale sunt la fel de numeroase. De aceea, mai mult ca sigur nu vei ști cum anume să îți încălzești locuința și astfel totul să fie extrem de eficient, atunci când avem în vedere costurile facturilor lunare. Mai înainte de toate trebuie să te decizi asupra producătorului, este absolut necesar să alegi un producător cunoscut, despre care să existe recenzii pozitive, grație produselor de calitate.

Iată mai jos 3 lucruri pe care trebuie să le cunoști despre soluțiile de încălzire ale locuinței:

1. Panourile solare sunt o variantă demnă de luat în considerare atunci când vine vorba despre economia de energie. Ca atare, dacă vei decide să alegi panouri solare pentru locuința ta, despre care poți citi aici, mai mult ca sigur trebuie să cunoști bine care sunt avantajele acestui produs. Mai înainte de toate, trebuie să știi că deși sunt mai scumpe la achiziție acestea pot realiza peste 50-70% din cantitatea de energie de care ai nevoie la încălzirea locuinței, apă caldă și electricitate, atunci când vine vorba despre sezonul rece și aproape de 100% atunci când afară este cald. Panourile solare instalate reușesc să folosească și să stocheze o sursă ecologică de energie, inepuizabilă, gratuită și autonomă, oferindu-le un mare avantaj acestor produse. Este bine să citești cu atenție caracteristicile acestor produse și mai ales să alegi tipul de panou solar care ți se potrivește cel mai bine.

2. Cazanele din oțel, precum sunt acestea sunt foarte eficiente. Pot fi folosite aproape pe orice tip de combustibil solid, lucru care nu va determina niște creșteri ale facturilor de energie din timpul iernii. Lemnul sau alt tip de combustibil solid sunt aproape cele mai ieftine surse de încălzire, așa că nu trebuie să te mire că o centrală pe lemne ar putea reprezenta o soluție potrivită pentru casa ta. Cu toate acestea, montarea unui cazan din oțel, în speță a unei centrale pe lemne ar avea nevoie de o cameră tehnică, separată de casă, ceea ce poate implica anumite costuri la montare. Un alt avantaj al cazanelor din oțel este că beneficiază de uși mari, astfel că permit încărcarea și curățarea destul de rapidă a acestuia.

3. Pompele de căldură reprezintă acel tip de produs orientat către viitor, ce beneficiază de o eficiență energetică deosebită. Cu un consum mai mic decât ți-ai închipui, aceste pompe de căldură pot realiza cantitatea de energie de care are nevoie locuința ta, la un cost redus, asigurând un climat foarte bun. O pompă de căldură, deși este mai scumpă la montare, reușește să suplinească destul de bine sistemele convenționale de încălzire, fiind foarte eficiente.

One Response to “3 lucruri pe care trebuie să le cunoști despre soluțiile de încălzire ale locuinței”

Read below or add a comment...

  1. Alexandra says:

    Foarte bun articol, lucruri care nu le stiam, multumesc pentru informatie!

Lasă un Comentariu...

*