3 lucruri pe care să le ai în vedere la alegerea centralei pentru locuința ta

În timpul sezonului cald ar trebui să îți pregătești locuința pentru perioada de iarnă, atunci când temperaturile din termometre scad destul de mult. Fie că vei monta o centrală pe gaze, fie una pe lemne trebuie să ții cont de mai multe aspecte. Cu siguranță, cei mai mulți ajung să se gândească atunci când își aleg o centrală în primul rând la costurile facturii de energie. Într-adevăr, acesta poate fi considerat cel mai important lucru de care să ții cont, dar nu întotdeauna prețul este singurul factor decisiv.

centralaȘi cum lemnul reprezintă cea mai ieftină soluție de încălzire, mai mult ca sigur te vei gândi la montarea unei centrale pe lemne. Cu toate acestea, mai înainte de a lua această decizie este bine să ai în vedere 3 lucruri esențiale la alegerea centralei pentru locuința ta:

1. Aceste centrale pe gaz sunt potrivite pe de o parte atât pentru casa la curte, cât și pentru apartamente, lucru care nu este la fel și în cazul centralei pe lemne. Centrala pe gaze poate fi instalată atunci când locuința este racordată la rețeaua de gaze naturală, aceasta fiind extrem de eficientă în timpul iernii. Centralele în condensare cu tiraj forțat sunt recomandate pentru apartamente, beneficiind de un ventilator cu ajutorul căruia pot fi eliminate noxele. Centrala termică murală în condensație poate produce apă caldă, folosind gazul metan drept combustibil pentru prepararea acesteia.

2. Centralele termice pe lemne nu pot fi folosite decât la case. Aceste centrale pe lemne au nevoie de o cameră tehnică, separată de restul locuinței, în care să poată fi așezate. În plus, vei avea nevoie de un coș de fum, bine izolat, cu ajutorul căruia centrala să poată funcționa. Lemnul reprezintă cel mai eficient combustibil, iarna având cele mai mici costuri prin folosirea acestuia. Fie că veți folosi o centrală pe lemne cu gazeificare sau nu, aceasta reprezintă o variantă extrem de potrivită. În plus, cu ajutorul echipamentelor care pot fi montate poate fi produsă și apa caldă menajeră, folosindu-se tot combustibil solid. Este bine ca mai înainte de a fi achiziționată să aveți în vedere dimensiunea locuinței, mai exact suprafața ce trebuie încălzită și abia mai apoi să alegeți produsul în funcție de puterea acesteia.

3. Centrala electrică reprezintă o altă soluție eficientă pentru încălzirea locuinței, având totuși niște costuri puțin mai ridicate. La achiziționarea centralei electrice trebuie să țineți cont de dimensiunile locuinței, de suprafața acesteia și în funcție de acest lucru să puteți cumpăra produsul. Centrala electrică nu face apă caldă, fiind nevoie de un boiler electric pentru acest lucru. Poate fi montată atât la un apartament, cât și la casă, neavând nevoie de un spațiu suplimentar în care să poată fi instalată, așa cum este cazul centralei pe lemne, unde este nevoie de o cameră tehnică.

Indiferent de tipul de centrală pe care îl vei alege este bine să ții cont de sfaturile specialistului care îți va indica tipul de centrală care ți se potrivește.

Lasă un Comentariu...

*