3 investiții pe care ar trebui să le faci în casa ta

În momentul în care îți cumperi o casă și vrei să o renovezi, trebuie să îți faci o listă cu lucruri sau echipamente în care merită să investești pentru a te bucura de un confort sporit tot timpul. Trebuie să avem mereu în vedere faptul că un nivel ridicat de confort este de cele mai multe ori sinonim cu o investiție financiară pe măsură, dar și cu o calitate superioară.

Astăzi vom vorbi despre aceste echipamente sau lucrările care necesită un buget mai mare, dar care își merită toți banii.

  1. Centrală termică

Dacă îți cumperi un apartament la bloc unde încă mai funcționează rețeaua de termoficare, s-ar putea să fii tentat să alegi acea variantă, considerând că este o variantă mai ieftină decât o centrală termică. Același lucru se întâmplă dacă te muți la casă și ai la dispoziție mai multe opțiuni, de la clasica sobă, până la centrala cu lemne. Noi îți recomandăm o centrală termică în condensare pentru că acestea au avantajul de a crește randamentul până la 108%. Ce înseamnă acest lucru? Te vei bucura de încălzire și de apă caldă menajeră oricând dorești, vei avea parte de confortul dorit întregul an și vei plăti facturi mai mici! Există o gamă variantă de centrale termice care pot funcționa cu gaz natural, GPL sau curent electric, deci cu siguranță o vei găsi pe cea mai potrivită nevoilor tale. Dacă optezi să rămâi pe rețeaua de termoficare, s-ar putea să te confrunți cu surprize neplăcute și să rămâi fără încălzire sau apă caldă exact în momentele în care ai cea mai mare nevoie – acest lucru nu se întâmplă în cazul unei centrale termice. Specialiștii sunt de părere că această variantă este cea mai bună din punct de vedere a randamentului, dar și al costurilor.

  1. Invertor

Invertorul este acel dispozitiv care transformă curentul continuu de 12V în curent alternatic de 240V. Poate te întrebi de ce ar trebui să investești bani într-un invertor. Răspunsul este unul simplu: aparatele electrice funcționează pe bază de curent alternativ de 240V, iar în momentul în care energia este primită dintr-o sursă de curent continuu (cum ar fi o baterie sau un generator), este necesar acest invertor sudură care să formeze o punte de legătură între sursa de energie electrică și aparatul care trebuie să fie alimentat. Cu toate acestea, unele nu sunt recomandate pentru alimentarea electronicelor mari, cum ar fi frigidere sau televizoare, ci mai degrabă pentru sisteme de iluminat, echipamente de birou sau încărcătoare de telefoane mobile. Bineînțeles, există mai multe tipuri de astfel de dispozitive, în funcție de caracteristicile de ieșire sau sursa de curent, deci poate ar fi bine să consulți un specialist pentru a vedea care este cel mai bun pentru locuința ta.

  1. Izolare termică

Poți alege cea mai bună centrală termică, ea nu va avea un randament maxim dacă locuința nu este izolată termic corespunzător. O locuință fără izolare termică pierde o cantitate semnificativă de căldură produsă în interior, iar acest lucru duce și la facturi mai mari cu încălzirea. O izolare termică ca la carte ajută la îmbunătățirea stilului de viață și la creșterea confortului la interior. Această investiție este utilă indiferent de anotimp și are efecte pe termen foarte lung. Chiar dacă investiția inițială va fi una mai mare, poți fi sigur că ea va fi recuperată în timp prin reducerea consumului de energie.

În concluzie, există câteva lucruri pe care trebuie să le bifezi atunci când vine vorba de amenajarea casei tale dacă vrei să te bucuri de confort pe toată durata anului. Este adevărat că unele cer investiții inițiale mai mari, însă se recomandă să nu faci rabat de la calitate atunci când vine vorba de izolarea și încălzirea eficientă a casei tale.

Lasă un Comentariu...

*