3 avantaje ale unei centrale termice în condensație

Fiecare își dorește să consume cât mai puțin pentru încălzirea locuinței în timpul iernii și de aceea încearcă să găsească cele mai potrivite soluții. Dacă locuiești la bloc și nu mai vrei să ai de-a face cu încălzirea comună centralizată nu ai foarte multe opțiuni. Va trebui să alegi între centrala termică pe gaze și centrala termică electrică. La casă, ai putea să alegi între modelele de centrale de mai sus și centrala termică pe lemne, însă de această dată este nevoie de spațiu de depozitare a lemnelor și camera tehnică a centralei, lucruri care nu sunt posibile la bloc.

Iată mai jos 3 avantaje ale unei centrale termice în condensație:

1. Eficiență și consum redus

Centrala termică în condensație reprezintă cea mai bună tehnologie în domeniu, cu o eficiență energetică foarte mare, comparativ cu modelele obișnuite. Acestea folosesc și energia termică a vaporilor de apă, lucru pe care centralele obișnuite îl pierd. Vaporii de apă ajung în centrală, fiind condensați, iar mai apoi transferul de căldură se face în interiorul sistemului, determinând un aport suplimentar de căldură. Ai putea alege aceste modele centrale termice Motan, fiind foarte eficiente. La fel de bune sunt și aceste centrale Ferroli. Costurile facturilor lunare sunt mult mai mici comparativ cu centralele termice pe gaz obișnuite, astfel că în ultima perioadă centrala termică de acest gen devine cea mai bună variantă.

2. Protecția mediului

Se spune că centralele termice în condensație reușesc să ofere cea mai bună protecție a mediului înconjurător, neavând emisii de noxe foarte mari. De aceea, specialiștii recomandă utilizarea unor astfel de produse, fiind foarte eficiente și din acest punct de vedere.

3. Durata mare de viață și prețul

Aceste produse sunt cât se poate de rezistente, astfel pe lângă eficiența energetică observată prin costul facturilor lunare, determinată de un consum mic de energie, se poate observa și calitatea desăvârșită a produselor. Potrivit producătorilor, durata de viață a acestor tipuri de centrală este de aproximativ 15 ani, cam cu 5 ani mai mult decât în cazul unor centrale termice obișnuite. De aceea, este bine să se ia în calcul utilizarea acestui produs, nefiind unul pretențios. Montajul acesteia se va face cu ajutorul unei firme specializate, astfel încât să fii sigur de garanția produsului. Vei avea nevoie de avize și autorizații ISCIR pentru funcționarea sa.

Atunci când vorbim de preț, trebuie să știm că deși pare mare la prima vedere, cheltuiala cu cumpărarea să se amortizează ușor, încă după primul an de funcționare, grație unui consum mic de combustibil folosit. Așa cum aminteam, centrala termică în condensație reprezintă cea mai bună variantă atunci când ne gândim la eficiență și durabilitate. De aceea, un preț mai mare plătit inițial poate deveni o investiție eficientă mai apoi. Cu toate acestea, prețul centralei nu este foarte crescut, diferențele dintre modelele obișnuite și centralele de acest gen fiind destul de mici.

Lasă un Comentariu...

*