Ce presupune întreținerea instalațiilor din bucătărie?

Bucătăria este poate cea mai importantă încăpere din întreaga locuință. Aici gătim, servim masa, facem planuri, stăm la o cafea, primim uneori și musafiri și tot aici se află unele dintre electrocasnicele și echipamentele de bază, precum frigider, congelator, chiuvetă și mașină de spălat vase.

Este important de știut că sistemele de bucătărie urmează legile fundamentale ale naturii, și anume gravitatea și presiunea. Sistemul sanitar din casa dumneavoastră este compus din două subsisteme separate. Un subsistem aduce apă potabilă, care este sub presiune, iar celălalt duce apa uzată afară, bazându-se pe gravitate. Întreținerea instalațiilor de bucătărie este o modalitate ușoară de a economisi bani și de a evita unele dintre cele mai complicate probleme.

Chiuveta de bucatarie

Chiuveta este probabil cel mai important dispozitiv din bucătărie. Sub corpul sifonului pe care îl puteți vedea este un sistem foarte complex care începe cu o garnitură din cauciuc și o cheie de blocare, care se conectează la manșonul de sită și se încheie cu o conductă care scoate apa din rezervorul septic sau din sistemul de canalizare. Întreținerea chiuvetei de bucătărie este esențială, deoarece este cel mai utilizat dispozitiv.

Este indicat să curățați scurgerea cel puțin o dată pe lună pentru a preveni înfundarea. Achiziționarea unui dispozitiv de curățare a scurgerilor vă poate fi de mare ajutor. De asemenea, puteți pune un filtru peste canalul de scurgere a bucătăriei pentru a împiedica intrarea resturilor alimentare. Puteți curăța foarte temeinic scurgerea folosind produse pe care mai mult ca sigur le aveți deja în cămară, cum ar fi sare, bicarbonat de sodiu, oțet sau lămâie. Aceste produse simple sunt mult mai eficiente decât granulele din comerț care pot degaja vapori toxici.

De asemenea, tot referitor la chiuveta din bucătărie, indiferent că locuința dumneavoastră beneficiază de canalizare sau de fosă septică, este bine să evitați aruncarea în chiuvetă a unor resturi alimentare și alte deșeuri care pot provoca blocaje, pot înfunda fosa septica sau pot crea probleme foarte complicate. Nu aruncați niciun fel de resturi alimentare, precum coji de ouă, resturi de legume, fructe, carne, în special paste sau orez care se umflă în apă. Nu aruncați nici zaț de cafea. Este foarte important să nu scurgeți în chivuetă grăsime sau ulei uzat, în special dacă locuința beneficiază de fosă. Grăsimea și uleiurile în contact cu majoritatea detergenților pe care îi folosim la curățenie formează o spumă foarte densă, care se întărește cu trecerea timpului și duce la înfundarea fosei.

Mașina de spălat vase

Mașinile de spălat vase sunt, de obicei, conectate direct la instalațiile de bucătărie, dar sunt prevăzute cu un orificiu care elimină gunoiul conectat la partea superioară a pâlniei. Alfel spus, mașina de spălat vase trage pe de o parte apa, iar prin intermediul acelui orificiu, permite scurgerea deșeurilor alimentare împreună cu apa. Dacă nu știți sigur cum se montează o mașină de spălat vase, apelați la instalatori din București care au experiență și vă pot monta rapid acest echipament astfel încât să scăpați rapid de grija vaselor murdare. Totuși, este foarte important să nu aruncați nici în mașina de spălat vase resturi alimentare, cum ar fi oase, oase de pește, sosuri, grăsimi și multe altele. Ștergeți cu un prosop de hârtie toate vasele înainte de a le așeza în mașină.

O întreținere corespunzătoare poate ajuta mașina de spălat vase să funcționeze fără probleme și să curețe vasele cât mai eficient. Pentru curățarea mașinii de vase, puteți turna o ceașcă de oteț alb în partea inferioară a mașinii și să efectuați un ciclu gol de spălare. Astfel, veți elimina mirosurile neplăcute și resturile alimentare vechi. Utilizați un material moale pentru a curăța mașina de spălat vase de jur-împrejur, la interior și exterior, inclusiv recipientul pentru detergent. Folosiți sare regenerantă specială pentru mașina de spălat vase pentru a elimina resturile de alimente vechi care ar putea provoca colmatarea.

Frigider

Frigiderul este un alt echipament pe care îl folosim des și pe care ne bazăm să ne mențină produsele alimentare perisabile reci zilnic. Întreținerea corectă vă va menține frigiderul în stare excelentă de funcționare pentru cât mai mult timp. Dezghețați periodic congelatorul pentru a vă asigura că acumularea de gheață nu perturbă buna funcționare. Cele mai multe frigidere moderne au o funcție de dezghețare auto. Modelele mai vechi de frigidere trebuie scoase din priză pentru a se dezgheța.

De asemenea, este important să păstrați bobinele din spatele frigiderului curate pentru a evita supraîncălzirea. Acestea pot fi curățate prin scoaterea frigiderului din priză și prin aspirarea bobinelor. Odată cu trecerea timpului, garnitura ușii își poate pierde elasticitatea. Pentru a-i prelungi durata, puteți să o ungeți cu puțină vaselină. Nu uitați că un frigider se așează întotdeauna pe o suprafață nivelată, pentru a împiedica problemele de funcționare.

Bucătăria este o zonă a casei în care ne petrecem o bună bucată din zi și poate unele dintre cele mai frumoase și savuroase momente ale vieții. Starea impecabilă a dispozitivelor și tuturor echipamentelor din bucătărie ar trebui să fie o prioritate. Ori de câte ori întâmpinați o problemă sau nu vă încumetați să instalați de unul singur un echipament sofisticat, contatacți o echipă de instalatori și bucurați-vă de siguranța serviciului bine făcut.

Lasă un Comentariu...

*