Cât de importante sunt serviciile și inspecțiile sanitare la domiciliu?

Prea puține persoane se gândesc cât de importante sunt inspecțiile sanitare periodice și, de cele mai multe ori, un instalator profesionist ajunge la fața locului de abia atunci când dezastrul este în toi.

Însă, inspecțiile sanitare regulate au rolul de a preveni cele mai neplăcute dezastre care au loc atât la apartamente, cât și la case. Dezastrele sanitare sunt printre cele mai grave și costisitoare probleme, așa că este indicat să preveniți decât să ajungeți în situația de a repara.

Inspecțiile sanitare sunt destul de cuprinzătoare și verifică tot ceea ce vine în contact cu apa, cu o baterie, cu scurgerile și cu sistemul de canalizare. De exemplu, specialiștii HomeHelp includ în portofoliul lor servicii de inspecție a țevilor, mai ales dacă se constată țevi deteriorate, vechi și uzate, servicii de inspecție a scurgerilor pentru prevenirea înfundării și a instalațiilor, dar și inspecția tuturor echipamentelor de uz casnic pe bază de apă, cum ar fi mașină de spălat rufe, mașină de spălat vase și boilere, împreună cu furtunurile și conductele acestora. De asemenea, în cadrul unei inspecții sanitare, nu sunt omise nici bateriile, toaletele, dușurile și căzile. Despre homehelp.ro puteți afla mai multe răsfoind pagina proprie de prezentare a companiei și a serviciilor.

Cum pot fi prevenite problemele sanitare?

Există câteva lucruri pe care le puteți face pentru a menține buna funcționare a sistemelor de instalații sanitare. De exemplu, dacă observați că apa se scurge încet fie la chiuveta de la bucătărie, fie în baie, trebuie să acționați imediat. Asigurați-vă că verificați în mod regulat boilerul pentru eventualele scurgeri, defecțiuni și deteriorări.

Dacă bateriile sau toaleta prezintă scurgeri constante, din nou trebuie să acționați cât mai repede cu putință pentru a evita risipa de apă și facturile masive.

Asigurați-vă că presiunea apei nu este prea mare, iar dacă locuința dumneavoastră dispune de fosă septică, aceasta trebuie curățată în mod regulat și, periodic, trebuie să aibă loc inspecția fosei și a sistemului de drenaj.

Cele mai solicitate servicii sanitare

Unele defecțiuni  minore pot fi reparate pe cont individual, dar dacă vă confruntați cu probleme mai severe, atunci trebuie să apelați la un instalator profesionist. Cu cât mai devreme optați pentru servicii profesioniste, cu atât mai probabil veți evita neplăcerile severe și costisitoare.

Printre cele mai frecvente servicii sanitare se numără desfundarea de urgență a scurgerilor și sistemelor de canalizare, repararea sau înlocuirea țevilor deteriorate, montarea și instalarea boilerelor, caloriferelor și centralelor termice, depistarea și remediarea scurgerilor și instalarea și verificarea obiectelor sanitare și a bateriilor.

Efectuarea unor astfel de inspecții în mod regulat este o măsură foarte prudentă, dar este și mai importantă dacă vă aflați în procesul vânzării sau achiziționării unei case. Fie că este timpul pentru o inspecție sanitară, fie aveți nevoie de reparații sanitare, cel mai indicat este să optați pentru servicii profesionale.

Lasă un Comentariu...

*