Cum alegi caloriferul pentru baie în 5 pași?

Caloriferul pentru baie este unul din elementele extrem de importante din acest spațiu, și asta datorită gradului de umiditate ridicat care solicită o sursă de căldură, precum și faptului că după un duș fierbinte este neplăcut să stai într-o cameră neîncălzită.

calorifere de baie (1)

Picture 1 of 5

În plus, de cele mai multe ori caloriferele de baie au un dublu rol, pe o parte acela de a încălzi camera de baie, pe de alta de a-ți usca și încălzi prosoapele. Totodată nu trebuie pierdut din vedere nici aspectul estetic care ar trebui să complimenteze acest spațiu.

Așadar, prezența acestor calorifere este obligatorie în baie, dar cum le alegi?

1. Primul lucru ce trebuie stabilit când vorbim despre aceste calorifere de baie îl reprezintă necesarul de căldură. Acesta se stabilește în funcție de dimensiunea camerei de baie, de cât de bine este izolat acest spațiu, precum și de nevoile tale, de preferințele avute cu privire la confortul termic. O formulă care să te ajute să alegi un calorifer de baie ar putea fi aceasta: Volumul camerei (lungime X lățime X înălțime) X 50 Kcal/mc X 1,163 (formulă descoperită pe site-ul misiuneacasa.ro).

2. Spațiul disponibil pentru a monta un calorifer de baie este un alt reper de care te poți folosi. Totodată, în funcție de cât de mare este baia, este posibil ca un singur calorifer să nu fie suficient pentru a-ți oferi necesarul de căldură dorit. Poți opta astfel, fie pentru calorifere de baie mai mari, fie pentru două modele, unul portprosop și unul tip panou. Oricum, în ambele cazuri, trebuie să fii conștient că ambele soluții vor ocupa destul de mult spațiu la nivelul peretelui sau dușumelei. Așadar, în proiectul de amenajare, decorare al băii încearcă să ții cont de acest aspect și să rezervi suficient spațiu pentru calorifer.

3. Așa cum spunea la începutul materialului, majoritatea caloriferelor, fie verticale sau clasice, inevitabil vor fi utilizate și pentru uscarea sau încălzirea prosoapelor. Iată, așadar un alt lucru de care trebuie să ții cont, numărul de prosoape pe care crezi că le vei avea în permanență în baie și pe care vei dori să le usuci/încălzești în acest fel și mai cu seamă distanța dintre elementele caloriferului.

4. Cu privire la formă caloriferelor de baie, cele verticale sunt din ce în ce mai populare și asta datorită faptului că te ajută să fructifici spațiul din această cameră, un aspect solid, mai ales dacă ai de-a face cu o baie mică.

5. În funcție de stilul abordat în acest spațiu te poți orienta către tradiționalele calorifere albe sau poți merge către un look contemporan alegând caloriferele de baie din crom mat sau lucios. Dacă vrei și mai mult din partea caloriferului trebuie să știi că sunt și alte modele, unele colorate, altele pe care le poți personaliza prin aplicarea unor imagini autocolante pe fața principală a acestuia.

sursa foto: www.bestheating.com

Lasă un Comentariu...

*