4 lucruri de care să ții cont atunci când alegi un calorifer electric

Un calorifer electric reprezintă o soluție alternativă de încălzire a locuinței, mai ales atunci când afară este foarte frig, iar temperatura din încăpere nu este una confortabilă. De asemenea, un calorifer electric mai poate fi o alternativă atunci când afară nu este foarte rece și nu este cazul să pornești centrala termică. Îl mai poți folosi și atunci când optezi pentru încălzirea unor spații anexe construcției casei tale, cum ar fi un garaj, subsol sau o magazie, locuri pe care nu le frecventezi des, însă atunci când trebuie să realizezi o anumită lucrare în aceste spații ai nevoie de o sursă de încălzire.

calorifere electriceCu toate că poate să îți crească temperatura din locuință, nu trebuie să uităm că principala sursă de energie folosită este energia electrică și consumul poate fi unul ridicat, mai ales atunci când îți dorești să încălzești întreaga locuință. Comparativ cu aceste scule electrice, caloriferele de acest tip ar putea consuma mai mult. Cu toate acestea, prezintă numeroase avantaje.

Iată mai jos 4 lucruri de care să ții cont atunci când alegi un calorifer electric:

1. Alege corect tipul caloriferului electric! De exemplu, aceste calorifere electrice sunt portabile, beneficiind de roți, putând fi transportate ușor dintr-o cameră în cealaltă. Aceste variante sunt cele mai cunoscute și foarte apreciate. Un alt tip de calorifer electric este cel care seamănă cu un radiator electric, acesta montându-se în perete și beneficiind de un loc fix. Ca atare, dacă sunteți sigur că aveți nevoie de acest produs pentru camera respectivă puteți alege o astfel de variantă. În plus, este bine să alegi un calorifer electric cu ulei, acesta având o rezistență ce determină încălzirea uleiului din interior, emanând la exterior multă căldură. Acest tip de calorifer electric este foarte sigur, putând fi ținut în priză întreaga noapte fără nicio problemă sau risc.

2. Ține cont de spațiul pe care urmează să îl încălzești! Este bine să ai în vedere încălzirea unui spațiu de dimensiuni mai mici și nu a unui open space, în această situație având nevoie de un calorifer de o putere mai mare sau de un convector sau aerotermă care să emane căldura în toată încăperea. Pentru un spațiu mai mare ai putea alege un calorifer de 9 sau mai mulți elemenți.

3. Alege un calorifer cu termostat – acesta reușește să oprească caloriferul electric atunci când temperatura internă depășește un anumit prag, prevenind astfel anumite accidente ce pot apărea. De asemenea, este bine să ții cont de alegerea unor calorifere cu anumite trepte de căldură, reușind astfel să fixezi temperatura dorită în încăpere.

4. Ai în vedere alegerea unui anumit model care să corespundă restului elementelor de design din locuință. Numărul modelelor este destul de mare, astfel că mai mult ca sigur vei avea de unde să alegi acel tip de calorifer electric care să se potrivească cu restul decorațiunilor casei. Poți găsi aceste calorifere într-o gamă cromatică diversă, astfel încât să se potrivească perfect cu restul camerei.

Lasă un Comentariu...

*