Boilerul ideal? Funcții, clasificări și alegeri inspirate

Un echipament esențial în ceea ce privește întregirea confortului din locuință este boilerul. Acesta este utilizat frecvent datorită eficienței cu care reușește să completeze sistemele de instalații în general, cele prin care se furnizează locuitorilor un debit de apă caldă constant, alături de un volum adecvat.

Shop-einstal, magazin online specializat în dispozitive și echipamente tehnologice variate, iese în întâmpinarea celor aflați în căutarea de boilere cu opțiuni variate, alături de o serie de aspecte de interes. Evoluția masivă a pieței nu face decât să pună utilizatorii în dificultate când vine vorba despre o astfel de alegere, astfel că un ajutor specializat este mai mult decât binevenit.

Boielerele – despre rolul și întrebuințarea lor

Ceea ce trebuie menționat de la bun început, pentru a evita orice confuzie este că acestea sunt reprezentate de sisteme a cărar menire este de a încălzi apa caldă menajeră. Sunt cele care asigură în mod individual apa caldă, fie pentru unul, fie pentru mai multe puncte de consum.

Preferintele vizeaza gama modernă de boilere de la Shop-Einstal intrucat acestea vin însoțite de numeroase funcții ce asigură un confort sporit, dar și o utilizare simplă. Opțiunile din dotare sunt cele care asigură proprietarii cu necesarul de apă caldă, boilerele fiind prevăzute, în funcție de model, cu diverse accesorii de protecție (anti presiune, anti îngheț, supra încălzire, pentru siguranță în prepararea ACM, dar și pentru constanță).

  • Clasificarea boilerelor

Modalitatea populară pentru clasificarea acestor echipamente este după combustibilul pe care îl utilizează atunci când prepară apa caldă. Modelele electrice sunt dintre cele mai des întrebuințate, la rândul lor acestea fiind disponibile în mai multe variante.

Boielerele electrice au în vedere încălzirea apei prin rezistența din dotare, aceasta dispunând de o alimentare de 220 V sau mai mare. Depinde aceasta de puterea electrică a echipamentului utilizat. În orice caz, un aspect important de urmărit în alegerea unui model din gama de boilere de la Shop-einstal este tensiunea de alimentare.

De asemenea, populare sunt boilerele termoelectrice sau termice după cum mai sunt cunoscute. Reprezintă sisteme de încălzire ce utilizează electricitatea în calitate de combustibil, rezistența fiind însă cea care asigură încălzirea, fiind un agent termic de bază.

Din nou o categorie utilizată este cea a boilerelor pe gaz, ce utilizează gazul metan în calitate de combustibil.

Nici modelele pe lemne nu sunt de subestimat. Folosesc în general combustibil solid, reprezentat de material lemnos.

Sunt populare mai ales boilerele tank in tank, acestea utilizând o tehnologie performantă, de ultimă generație. Acestea prezintă în dotare două rezervoare, ce au conținut de apă caldă. Primul rezervor are perete imersat și funcționează precum un schimbător de căldură.

Modelele cu acumulator bivalent reușesc să asigure încălzirea în mai multe moduri. Au în dotare atât rezistență electrică, dar și serpentine conectate la sistemul de încălzire ori la panouri solare.

Ce presupune montarea unui boiler electric?

Cu toate că recomandat este a solicita ajutorul unui profesionist avizat în ceea ce privește montarea dispozitivului, cei care au capacitatea de a urmări repere pot de asemenea să realizeze această misiune. Sunt etape specifice, acestea începând de la montarea propriu zisă pe perete și continuând cu îmbinarea racordurilor de apă în cadrul circuitelor tur-retur și până la conectarea boilerului la sistemul electric.

Cei care necesită utilizarea sistemului pentru un timp îndelungat pot avea în vedere instalarea filtrului magnetic anticalcar special conceput în acest sens, dar și a unui de tip y pentru impurități.

Ce criterii dictează alegerea boilerului potrivit?

Oricine urmărește eficientizarea costurilor cu privire la energia electrică. Dictează costurile finale de la fiecare lună aspecte precum tipul combustibilului utilizat, modul în care se face dimensiunea aparatului, tehnologiile pe care le utilizează, dar și eficiența sau opțiunile de confort.

Criteriul de bază în alegerea boilerului îl reprezintă combustibilul folosit. Modelele electrice sunt o recomandare pentru că sunt practice totodată, indiferent că locul amplasării vizează o zonă rezidențială sau una comercială.

Capacitatea de a încălzi apa este de asemenea un criteriu de dictează alegerea. Neapărat trebuie luat în calcul numărul de consumatori. Este preferat un boiler în locul unui instant pentru că oferă posibilitatea de a face dușuri corespunzătoare și nu impune limite în ceea ce privește consumul de apă.

Puterea de încălzire, indicatorii de performanță , facilitățile de instalare, panoul de comandă, designul și nu în ultimul rând prețul sunt toate aspecte de urmărit vis a vis de o asemenea alegere. Indiferent de care sunt preferințele și nevoile în ceea ce le privește, doritorii sunt întâmpinați cu soluții optime, constând în boilere de la Shop-einstal.

 


Lasă un Comentariu...

*