Boiler spart: ce este de făcut

Boilerul electric reprezintă cea mai accesibilă soluție tehnologică pentru obținerea apei calde menajere. Prețurile relativ mici, durată lungă de exploatare, folosirea în orice spațiu și rezistența sistemului sunt unele dintre avantajele principale ale acestei opțiuni independente de confort. Totuși, la fel ca orice alt echipament, boilerul este predispus la defecțiuni cauzate de manipularea necorespunzătoare, întreținerea precară, uzura ori vechimea aparatului. Pierderile de apă sunt unele dintre cele mai frecvente probleme pe care le întâmpină cei care folosesc un boiler electric.

Află din ce cauză apar scurgerile și ce poți face pentru a remedia situația.

Din ce cauză apar pierderile de apă la boiler?

  • Defectarea robineților și a garniturilor – dacă folosești un boiler electric ca modalitate de obținere a apei calde și observi prelingeri de apă, s-ar putea să fie de vină robineții sau garniturile. Acest lucru reprezintă un motiv de îngrijorare, mai ales că robineții stricați conduc la costuri mai mari, deoarece crește consumul de apă și de energie electrică. Neremediată, această problemă favorizează pierderile de apă. Un echipament vechi s-ar putea să aibă nevoie de alte garnituri, așa că verifică atent aceste componente ca să vezi dacă ele sunt de vină pentru pierderea de apă.
  • Depuneri de rugină și crăpături – boilerul electric trebuie analizat în permanență deoarece este posibil ca în timp să apară rugina. Acest lucru cauzează crăpături sau găuri pe anumite componente și scurgeri de apă care afectează confortul și funcționarea optimă a echipamentului.
  • Presiune variabilă a apei – variațiile mai mari ale presiunii apei pot avea drept efect scurgerile și s-ar putea să fie nevoie de ajutorul unui specialist. Presiunea oscilantă nu face altceva decât să genereze un consum foarte mare de apă și combustibil, precum și defectarea prematură sau spargerea echipamentului. În general, supapa de siguranță este calibrată la 7 bari și elimină apa dacă presiunea crește peste această valoare. Practic, supapa este o măsură de precauție pentru ca boilerul să nu se spargă, așa că trebuie verificată atent.

Ce este de făcut dacă boilerul s-a spart?

În cazul în care ai eliminat oricare dintre cauzele prezentate, există posibilitatea ca boilerul tău să fie spart. Poți să identifici această problemă mai ușor prin deconectarea aparatului de la rețeaua de apă și cea electrică și golirea rezervorului. După verificarea rezervorului, se poate vizualiza ușor locul pe unde se pierde apa.

De regulă, specialiștii nu recomandă lipirea unui astfel de produs deoarece este afectată integritatea echipamentului și siguranță utilizatorilor. Cel mai indicat ar fi să optezi pentru un boiler nou, mai ales că este vorba despre un aparat care combină apa și energia electrică. Ai posibilitatea de a opta pentru un boiler electric de la Roinstalatii.ro performant, care să îți asigure tot confortul de care ai nevoie. Avantajul unui astfel de echipament e că se instalează foarte ușor, se poate monta în orice cameră și are un randament foarte mare. Prin urmare, nu trebuie să te expui la riscuri inutile și să încerci să folosești în continuare un boiler spart.

Boilerul electric reprezintă cea mai comodă alegere pentru spațiile care nu au alimentare cu gaz, zonele rurale sau cele izolate. Produsele se adaptează tuturor nevoilor de consum și, în plus, au un design deosebit care se încadrează în orice stil de amenajare.

Instalarea unui boiler reprezintă o soluție avantajoasă pentru a beneficia în permanență de apă caldă. Atunci când observi că produsul pe care îl folosești s-a spart, nu uita că pe lângă presiunea apei mai este vorba și de cea electrică. Cel mai indicat ar fi să îl înlocuiești cu unul nou pentru a preîntâmpina alte defecțiuni și a folosi în siguranță un astfel de echipament.

Sursa foto: roinstalatii.ro


Lasă un Comentariu...

*