5 modele memorabile de chiuvete din piatră naturală

Camerele de baie sunt spaţii care necesită poate mai multă atenţie decât restul casei. De aceea, acolo fiecare detaliu contează, iar unul dintre aceste detalii importante este chiuveta. Există o multitudine de materiale din care se pot realiza lavoarele, însă piatra naturală e singura care conferă personalitate şi unicitate. Nici o chiuvetă nu seamănă cu alta. 

Cromatica lor bogată înregistrează nuanţe de la galben la maro, de la gri la vişiniu, sunt crem, negre, albe, verzi, cafenii etc. Se pot realiza din travertin, marmură, granit, onix s.a. Fiecare tip de piatră are structura ei internă proprie. În consecinţă, venaturile chiuvetelor vor fi mereu diferite, asigurând astfel, alături de cromatică, un adevărat spectacol al nuanţelor, care pot fi discrete sau chiar explozive.

Vă prezentam mai jos 5 modele de chiuvetă din piatră naturală, care toate demonstrează diversitatea, unicitatea şi frumuseţea acestor produse. 

 

Chiuvetă baie din mozaic onix

Chiuveta din mozaic onix este alcătuită din mici elemente din acelaşi tip de piatră, lipite şi şlefuite, rezultând un obiect monolit (dintr-o singură bucată). Fiecare bucăţică are altă venatură şi, puse împreună, au format mozaicul. Este de subliniat că elementele componente fac parte din aceeaşi piatră, pentru că majoritatea chiuvetelor mozaicate din piatră naturală sunt compuse din două pietre în culori diferite.

Verdele se înscrie în tendinţele anului 2017 din cadrul amenajărilor, dar chiuveta aceasta din onix rămâne în sine un obiect cu o estetică aparte, dincolo de trenduri anuale. Elegantă şi jovială totodată, se poate integra în camere cu o coloristică vie, însă nu exagerat de ”vie” pentru că există riscul ca nişte tonuri mai puternice din baie să eclipseze verdele delicat al lavoarului. Cum se poate vedea din fotografie, se combină perfect cu negru şi alb.

Chiuvetă baie din marmură Wood

Nu întâmplător marmura se numeşte”Wood” (”lemn” – engl.). Textura pietrei se aseamănă foarte mult cu a lemnului. Se integrează perfect în următoarele stiluri: rustic, mediteraneean şi vintage. Lemnul şi travertinul Classic sau Latte se pot asocia lejer cu această chiuvetă în contextul stilurilor menţionate. Va răspunde foarte bine într-un design clasic, stilat, dacă va mai avea un partener de dialog cromatic din acelaşi material sau în tonuri asemănătoare.

Chiuveta baie din travertin roşu

Forma atipică a acestei chiuvete din travertin roşu se remarcă imediat, aproape că nu mai ai nevoie de nimic altceva în baie. Este realizată din două bucaţi, însă îţi dai seama greu unde se unesc cele două. Rezonează foarte bine alături de travertinul deschis, însă este de preferat să aibă în jur un spaţiu cu cât mai mult alb pentru a fi şi mai bine scoasă în evidenţă. În general, este bine ca spaţiul din imediata apropiere a ei să fie liber.

Datorită aspectului inelat, cu puţină imaginaţie, lavoarul poate interpreta rolul principal într-un design de tip elegant-industrial sau shabby chic. Acest aspect cu totul particular îi conferă obiectului un potenţial fantastic de adaptare la variate decoruri. Un avantaj de speculat este faptul că se poate utiliza şi în băi mai mici, neavând nevoie de blat pe care să fie montat.

Chiuvetă baie din marmură Tundra

Departe de a fi lipsită de personalitate, cum ne-am putea aştepta din partea acestei culori, gri-ul marmurei Tundra se remarcă foarte uşor. Venaturile – unele mai cuminţi, unele mai accentuate – contribuie şi ele la succesul acestei chiuvete. Însă, de departe, maiestuozitatea lavoarului constă în forma sa organică. Deschiderea neobişnuit de mare a ”cuvei” plasează chiuveta într-o clasă superioară a eleganţei.

Dacă la chiuveta de onix verde era nevoie de spaţiu în jur pentru a-i putea fi admirată jocul de culoare, la chiuveta din marmură Tundra, forma este cea care solicită un perimetru deschis şi liber. În mod evident, stilurile elegante se pretează cel mai bine acestui lavoar, stiluri care, eventual, să includă elemente din inox şi placări cu pietre naturale albe.

Chiuveta baie din travertin Classic

Chiuveta cu piedestal din travertin Classic induce două tipuri de senzaţii diferite. Văzută de la depărtare, pare un obiect antic din piatră, aşa cum unii vor crede că este din lemn. La acestă stranie combinaţie mai adăugăm forma vertical ascendentă şi înţelegem de unde atracţia multora pentru lavoarul cu piedestal. Obiectul este constituit din două bucăţi tăiate din acelaşi bloc de piatră, fapt care asigură omogenitatea cromatică.  Se potriveşte în amenajări cu tentă clasică, elegantă, baroca, dar şi rustică, mediteraneeană. Neavând nevoie de blat, chiuveta din travertin, cu piedestal, este căutată şi pentru spaţiile mici.

După cum se poate observa, există diverse modele de chiuvete, în funcţie de buget. La diversitate trebuie în mod natural să adăugăm întreţinerea şi montajul uşoare. A nu se uita de impermeabilizarea necesară în cazul tuturor produselor din piatră naturală. Impermeabilizanţi speciali şi materiale hidroizolante oferite de PIATRAONLINE pot fi trecute pe lista oricărui fan al pietrelor naturale.

Şi de fiecare dată când aveţi nevoie de o chiuvetă, înainte de a vă decide, consultaţi şi marii furnizori de piatră naturală – veţi avea multe şi memorabile surprize. Surprize plăcute!

Sursa foto: piatraonline.ro şi piatraonline.com

Lasă un Comentariu...

*