5 Motive pentru a cumpara purificatoare de apa si aer

Locurile in care petrecem cel mai mult timp, precum biroul si locuinta, ar trebui sa fie cat mai curate si sigure pentru noi. Acest lucru presupune intretinerea curateniei, dar si purificarea aerului si a apei. Calitatea aerului pe care il respiram si a apei pe care o folosim fie pentru consum, fie pentru menaj sunt foarte importante pentru sanatatea noastra.

purificatorTocmai de aceea, este recomandat ca fiecare casa sa fie dotata cu purificatoare de calitate precum purificatoare de apa si cele de aer.

In acest articol vom dezbate motivele pentru care ar trebui sa achizitionezi un purificator apa sau aer.

Beneficiile unor purificatoare moderne

 • Aerul din incaperile in care locuim sau in care lucram are un rol important pentru organismul nostru, afectand in mod direct problemele de respiratie, sensibilitatea la alergii sau diferite afectiuni. Iata care sunt beneficiile unor purificatoare de aer:
 • Distruge alergenii. Purificatoarele de aer ajuta la eliminarea prafului, polenului, bacteriilor, acarienilor sau a altor microorganisme din aer care ar putea produce o alergie.
 • Diminueaza nivelul de poluare. Poate tinzi sa crezi ca aerul din casa ta nu este poluat, insa acest lucru nu este in totalitate adevarat. Desi in mod evident nivelul de poluare nu este la fel de mare ca al aerului din exterior, totusi si in casa pot exista poluanti. Poate ca ai deschis geamul si au intrat anumite noxe, dar trebuie sa stii ca vopseaua, adezivul sau anumite placaje ale mobilei contin si ele o substanta daunatoare, si anume formaldehida.
 • Impiedica aparitia mirosurilor neplacute. Daca fumezi in casa, ai animale de companie sau ai gatit ceva, modelele de purificatoare aer de la Ida Shop asigura un aer respirabil, fara miros incarcat.
 • Un alt beneficiu foarte important este acela de impiedicare a aparitiei mucegaiului. Aerul umed si bacteriile pot duce la aparitia igresiei.
 • Nu in ultimul rand, purificatoarele de calitate ajuta la indepartarea unui virus din aer, astfel ca vei fi mai protejat de raceala sau gripa.

purificator calitateAtunci cand vine vorba de calitatea apei, modelele de purificatoare apa prezinta urmatoarele avantaje:

Sistemele de filtrare a apei ajuta la eliminarea substantelor organice toxice pentru organism (E-coli, Salmonella, clor, Giardia, etc.) si ofera o apa pura, potabila. Un purificator iti ofera o apa fara gust sau miros neplacut de clor sau metal, asa cum ar trebui sa fie in general apa de consum. Daca ti s-a intamplat vreodata sa ramai fara apa cumparata din magazin si sa fie prea tarziu pentru a te mai duce la cumparaturi, atunci sistemul de filtrare este solutia cea mai buna si rapida pe moment. Vei face economii datorita faptului ca vei avea propria sursa de apa pura, filtrata, fara sa mai fie nevoie sa cumperi. Odata cu renuntarea la sticlele de apa din magazin, vei proteja si mediul inconjurator prin consumul mai mic de plastic.

Tipuri de purificatoare de aer:

Cu filtru HEPA: cele mai intalnite pe piata datorita tehnologiei inteligente de purificare, sunt silentioase si eficiente din punct de vedere al consumului de energie electrica.

Cu ionizare: ionii negativi neutralizeaza bacteriile si substantele volatile din aer.

Cu umidificare: aerul filtrat este supus unei perdele de apa care retine particulele si impuritatile.

Tipuri de ionizator apa:

 • Cu distilare: apa fierbe, iar vaporii obtinuti sunt colectati pentru a oferi apa potabila.
 • Cu carbon activat: particulele de cabron filtreaza apa.
 • Cu ultraviolete: bacteriile si microorganismele sunt eliminate pe baza unor radiatii ultraviolete.
 • Contracurent: apa trece printr-un filtru care retine substantele contaminate.
 • Osmoza Inversa: apa trece printr-o membrana semi-permeabila care indeparteaza microorganismele din apa.

Unde gasesti purificatoare de calitate

Daca esti convins acum ca ar trebui sa achizitionezi niste purificatoare de calitate, atunci poti consulta atat magazinele online, cat si pe cele fizice. Purificatoarele pot fi gasite in magazine de mobila, de electrocasnice sau supermarketuri.

Pentru o gama variata, poti arunca un ochi peste modelele de purificatoare aer si apa de la Ida Shop pe care le poti gasi in diferite dimensiuni, puteri, design-uri si cu multiple functii sau dotari.


Lasă un Comentariu...

*