5 moduri prin care poți reduce facturile la utilități

Facturile lunare reprezintă o povară pentru cei mai mulți dintre români. Cu toate acestea, apelând la cele mai bune produse, ai putea reduce costurile de întreținere, economisind destul de mult. Ca atare, mai ales atunci când locuiești la bloc ar trebui să te intereseze foarte mult consumul de apă, dar și reducerea costurilor de energie. Și acest lucru poate fi posibil, fără prea mult efort din partea ta, ci investind la început pentru ca mai apoi totul să poată fi recuperat. 

Iată mai jos 5 moduri prin care poți reduce facturile la utilități:

 1. Prin montarea acestor baterii de baie și bucătărie. Deși poate că la la prima impresie aceste baterii nu au nimic deosebit, în realitate ele ajung să se plătească singure, economisind consumul de apă, prin reducerea debitului acestuia. Aceste baterii cu fotocelulă reușesc să reducă destul de mult debitul de apă la 2 litri/minut sau la 5 litri pe minut. Este extrem de eficient, evitându-se pe cât posibil pierderile. Se montează foarte ușor și reușești să faci o mare economie la factura de utilități.

 2. Prin achiziția unor rezervoare WC potrivite, pe care le poți regăsi aici. Pierderile de apă se resimt și prin montarea unor rezervoare WC necorespunzătoare. Cei care nu cunosc care trebuie să fie caracteristicile unui rezervor pentru vasul de toaletă au senzația că toate sunt la fel, în schimb specialiștii sunt de părere că accesoriile și componentele rezervoarelor reușesc să facă destul de mult diferența produsului. De aceea, este bine să acordați multă atenție calității produselor pentru a preveni și mai mult pierderile de apă.

 3. Becuri economice – factura de utilități crește în fiecare lună din cauza surselor de iluminat. Ca atare, becurile obișnuite, deși sunt mai ieftine nu sunt cele mai eficiente. Consumă mult mai multă energie și se strică destul de repede, astfel că dacă vei calcula aceste pierderi vei ajunge la concluzia că este mai bine să te concentrezi pe achiziția unor becuri LED, oferind atât o lumină potrivită, cât mai ales eficiență energetică și un consum redus.

 4. Termoizolație – mai ales atunci când locuiești la casă este bine să ții cont de foarte multe aspecte și mai ales să încerci să termoizolezi locuința. Fie vei apela la produsele clasice, de tipul polistirenului expandat, fie la cele ecologice și de cea mai bună calitate, precum este cazul vatei minerale, ar trebui să te asiguri că ai realizat cea mai bună termoizolație pentru casa ta. În acest fel, pierderile de energie vor fi destul de mult reduse, iar facturile la utilități vor fi mult mai mici.

 5. Montarea unor repartitoare – acest lucru este foarte eficient pentru reducerea costurilor la energie. Este foarte important să montezi anumite repartitoare, reușind astfel să economisești energie mai ales în camerele unde nu locuiești tot timpul și menținând în același timp o temperatură constantă.

Lasă un Comentariu...

*