Iată 10 materiale care îți vor fi de folos în construcție

Atunci când te afli în faza de construcție a unei locuințe ar trebui iei în calcul realizarea unui deviz tehnic, în care să cuprinzi materialele de care ai nevoie pentru ca totul să fie dus la bun sfârșit.

Iată 10 materiale care îți vor fi de folos în construcțieDe la fierul beton, necesar pentru temelia casei și până la cărămidă sau vată minerală, toate aceste materiale îți vor fi de un mare folos în ridicarea și finisarea casei tale.

Și pentru a te ajuta să ai în vedere cele mai utilizate materiale de construcție, iată mai jos 10 dintre ele, care îți vor fi de mare folos:

 

1. Țigla metalică, pe care o poți regăsi aici, este foarte practică și mai ales foarte ușoară. În ultima perioadă, aproape toți cei ce construiesc o locuință modernă au în vedere alegerea acestui sistem de învelitoare pentru casă, nefiind nevoie de construcția unei șarpante extrem de solide și rezistente.

2. Aceste plăci gips carton sunt folosite pentru finisarea pereților interiori. Ușurează destul de mult munca meșterilor, se montează foarte ușor atât pe pereți, cât și pe tavan și în plus sunt foarte drepte.

3. Cărămida – cei mai mulți dintre cei ce construiesc au în vedere construcția din cărămidă, ținând cont de rezistență și durabilitatea în timp. De aceea, este bine să iei în calcul și acest tip de materiale pentru construcția casei tale.

4. Lemnul – acesta este un material de care vei avea nevoie în mai multe etape constructive, dar mai ales pentru realizarea acoperișului. De aceea, asigură-te că ai achiziționat atât scândura, cât și stâlpii de lemn necesari pentru construcția șarpantei.

5. Vata minerală – acest produs este un bun izolator termic, astfel că cei mai mulți apelează la beneficiile sale mai ales atunci când își doresc să izoleze acoperișul casei, evitând astfel pierderile de căldură din timpul iernii.

6. Tâmplăria din lemn sau PVC – nicio locuință nu are cum să se considere pe deplin finalizată fără tâmplărie. Vei avea nevoie de multe uși și geamuri, așa că ar fi bine să te asiguri că sunt de cea mai bună calitate, durabile și mai ales care să nu evite pierderile de căldură.

7. Materiale pentru pardoseală – pentru ca locuința să fie finisată va trebui să alegi fie pardoseala din lemn, precum este parchetul masiv sau triplustratificat, fie pardoseala din plăci ceramice. Cere sfatul designerului locuinței pentru a potrivi cât mai bine aceste materiale decorului casei tale.

8. Polistirenul extrudat – acesta este folosit mai ales pentru izolațiile exterioare ale locuinței. Mențin căldura la interior și oferă pereților casei un aspect cât mai plăcut.

9. Ciment – o locuință construită din cărămidă sau bca va avea nevoie mai mult ca sigur de ciment. Folosit atât pentru lipirea straturilor de cărămidă sau bca, cât și pentru temelie, stâlpi sau placa locuinței, va trebui să cunoști că vei avea nevoie de o cantitate destul de mare.

10. Piatră naturală – aceasta este un material destul de rezistent și mai ales foarte apreciat. Fie că te gândești să plachezi o parte a teraselor exterioare, aleile sau chiar să folosești piatra pentru decorul de interior, nu ezita să iei în calcul acest material.

Lasă un Comentariu...

*