Tu ştii ce tip de glet să alegi?

Odată cu venirea verii poţi începe cu încredere proiectele de renovare a locuinţei. Însă nu uita că, în acest caz, orice detaliu contează. Astfel, o atenţie deosebită trebuie să o acorzi finisării pereţilor, o etapă esențială care contribuie la realizarea  unei lucrări superioare atât din punct de vedere al calității, cât și a durabilității. Tu știi ce tip de glet să alegi? Iată care sunt recomandările Sika pentru suprafețe interioare perfect finisate.

SikaHome_Level_Cement

Picture 1 of 3

Dacă nu știi ce tip de glet să alegi, specialiştii Sika recomandă folosirea gletului de ipsos pentru interior SikaHome Level Gypsum. Acesta este ideal pentru finisarea ușoară și rapidă a straturilor din tecuială sau tinci, sau a celor cu granulații superioare, cât și la repararea defectelor locale ale suprafețelor.
Înglobând peste 60% ipsos pur, aditivi pentru lucrabilitate și pulberi măcinate fin cu grad ridicat de alb, SikaHome Level Gypsum permite finisarea în condiții de confort, fără șlefuire și praf, rezultând o suprafață finală albă, cu textură fină și compactă, ce determină un consum redus de vopsea.
Pentru zonele expuse permanent la interacţiunea cu apa sau umezeala, cum este cazul băilor, a balcoanelor, subsolurilor sau chiar a bucătăriei, specialiştii Sika recomandă folosirea unui glet special. Astfel, cel mai potrivit pentru lucrări în aceste zone este SikaHome Level Cement, un glet de ciment alb pentru finisarea suprafețelor interioare foarte netede, permeabil la vaporii de apă.
Fiind compus din ciment alb, umplutori cu grad mare de alb și finețe mare de măcinare și aditivi pentru lucrabilitate, gletul este compatibil și cu vopselele în dispersie, tencuielile acrilice și finisajale decorative. Mai mult, pentru obținerea unei suprafețe unitare, SikaHome Level Cement oferă un finisaj cu grad mare de alb ceea ce contribuie și la reducerea consumului specific de vopsea.
Iar avantajele acestui produs nu se opresc aici! Datorită compoziției sale, SikaHome Level Cement este recomandat și pentru finisarea straturilor de tencuială sau glet înainte de vopsitorie, pentru chiturirea finală a straturilor anterioare de glet, precum și pentru reparațiile defectelor locale ale suprafețelor.
Cele două tipuri de gleturi recomandate de specialiştii Sika sunt şi uşor de preparat şi folosit! Odată ce stratul suport a fost curățat, uscat și stabilizat, gletul va fi amestecat, folosind un mixer electric, cu apă rece. Pasta rezultată poate fi utilizată timp de cel mult patru ore de la preparare, iar pentru aplicare se va folosi un fier de glet, umezind suprafața, din când în când, pentru eliminarea ultimelor neregularități.
Pentru mai multe detalii despre produsele din gama SikaHome, dar şi despre alte soluții speciale Sika, accesează www.sika.ro, sau informează-te direct din reţelele DIY partenere: Ambient, Artsani, Brico Depot, Dedeman, Hornbach, Leroy Merlin şi Mr. Bricolage.

Lasă un Comentariu...

*