Top 3 tendințe în placările ceramice

Baia este un spațiu nu necesită, în principiu, prea multă bătaie de cap atunci când dorim să redecorăm după ultimele tendințe. Cele mai importante decizii pe care trebuie să le luăm în materie de stil au în prim plan gresia și faianța, și apoi obiectele de mobilier și instalațiile sanitare. Astăzi vom afla care sunt ultimele tendințe în ceea ce privește placarea ceramică pentru băi.

Formate supradimensionate

Picture 1 of 4

Formate supradimensionate și geometrice

Nu se mai poartă plăcile de ceramică de suprafețe mici, ci cele supradimensionate, ce dau impresia unui spațiu uniform. Este de preferat ca aceste plăci supradimensionate să fie în tonuri neutre cum ar fi alb, bej sau culoarea fildeșului pentru a crea o atmosferă relaxantă și pentru a da impresia unei băi spațioase. Mai mult decât atât, tonurile neutre îți vor permite să alegi și să scoți în evidență obiecte de mobilier și accesorii în culori tari.

Anul acesta se poartă și combinațiile de culori și forme. Te poți juca cu plăcile de ceramică după bunul plac și îți poți crea propriu design. Îm acest fel, vei obține o baie orginală, care îți poartă semnătura.

Accentele retro

Stilul retro revine în tendințe și acest lucru se aplică inclusiv la plăcile de ceramică. Aceste plăci ceramice reproduc anumite fisuri apărute pe suprafețele ceramice sau aspectul de lemn patinat. Se mizează pe aspectul vintage îmbinat cu modernism. Dacă decideți să folosiți placă ceramică cu accente retro în baie, puteți opta pentru piese de mobilier și accesorii moderne, abstracte care vor crea un contrast plăcut.

Imitarea lemnului

O altă tendință este imitarea fibrelor lemnului pe plăcile de ceramică și chiar redarea unui texturi asemănătoare lemnului. Dacă până acum am vorbit de stilul abstract, în acest caz avem un stil realist care ne va duce mai aproape de natură. Totodată, acest tip de plăci de ceramică sunt durabile și ușor de întreținut, eliminându-se o problemă majoră, precum întreținerea lemnului în spații cu un grad de umiditate mare.

Arhitectul de interior, Mihai Constantin, declara că în ultimul timp baia nu mai este privită ca un spațiu auxiliar și nu mai este tratat din punct de vedere stilistic separat de restul casei. Mai mult decât atât, baia s-a transformat dintr-un spațiu utilitar într-unul destinat relaxării și ar trebui să fie personalizat la fel ca restul casei.

Prin urmare, în momentul în care ne hotărâm să redecorăm baia, ar trebui să ne gândim cum dorim să arate produsul finit. Ne dorim o baie retro sau mai degrabă una care să ne ducă în mijlocul naturii?

Sursă foto: pinterest.com

About Cristina Rosu

Lasă un Comentariu...

*